Verhoging leeftijd rijbewijskeuring niet voor iedereen

Array

rijbewijsOp 1 januari 2014 wordt de leeftijd waarop oudere automobilisten voor hun rijbewijs moeten worden gekeurd verhoogd van 70 naar 75 jaar. Deze leeftijdsverhoging geldt echter niet voor iedereen. Zo moet voor verlenging van een groot rijbewijs (CDE) nog wel een keuring plaatsvinden. Deze keuring moet worden verricht door een arbo- of bedrijfsarts. Ook voor het verlengen van het rijbewijs met een beperking en voor het melden van een gewijzigde gezondheidstoestand is een keuring nodig.

Op www.regelzorg.nl kunt u via de Keuringscheck nagaan of u voor verlenging van uw rijbewijs moet worden gekeurd. Ook wordt aangegeven welk formulier daarvoor moet worden aangeschaft bij de gemeente of via www.mijncbr.nl.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen