Burgemeesterselftal speelt benefiet voor de Leprastichting

0
292
Vrijdagmiddag 30 augustus vindt in Maastricht de vierde benefietwedstrijd ten bate van de Leprastichting plaats tussen het Nationale Burgemeesters Elftal (NBE) en het Circle Software Soccer Team (CSST). De laatste keer won het NBE nipt met 6-5.

Plaats van handeling is Stadion De Geusselt, thuisbasis van MVV Maastricht. Het hoofdveld wordt voorafgaand aan de derby MVV-VVV gebruikt voor het benefiet ten bate van de Leprastichting. Laatstgenoemde is natuurlijk de echte winnaar. In de afgelopen jaren heeft het NBE op deze manier al bijna een half miljoen euro aan sponsorgelden bij elkaar gespeeld. Het gelegenheidsteam zoekt hiervoor telkens een waardig tegenstander die als tegenprestatie een donatie doet aan de Leprastichting.

Lepra-stichting-logopngHet Circle Software Soccer Team speelt inmiddels haar vierde wedstrijd tegen het NBE. Tot nu toe staat de uitdager met twee gewonnen partijen nog steeds voor. Het is de vraag of ze dit weten vast te houden of dat het NBE het met winst tot een gelijkstand schopt. Het CSST bestaat uit klanten, relaties en eigen medewerkers van het softwarehuis uit Sittard/Eindhoven.

Teamcoach van het CSST, Raoul Coenegracht, geeft te kennen dat ze zich wederom kranig zullen weren. Desgevraagd weet hij ook te melden dat hij het credo van een andere voetbalgrootheid wederom wil waarmaken: “Je moet altijd zorgen dat je een doelpunt meer scoort als [sic] de tegenstander.”.

Jos Heijmans, voorzitter van het NBE, Burgemeester van Weert en actief meespelend lid vertrouwt er wederom op dat het een spannende wedstrijd wordt: “Ongeacht de uitslag staat de daadwerkelijke winnaar van te voren tenslotte al vast”.

Namens de Leprastichting neemt directeur Jan van Berkel de donatie in ontvangst.

Bron: Leprastichting