Christa van Vuuren maakt onmogelijke waar in Amsterdam City Swim

Array

Het zal je maar gebeuren. Je bent een jonge vrouw van 33 jaar en je wordt getroffen door dystrofie, een spierziekte. Je hele leven wordt op de kop gezet.

Het overkwam Christa van Vuuren uit Almelo. Met haar ziekte kwam ze zelfs in revalidatie-centrum Het Roessingh in Enschede terecht. Maar de moeder van twee kinderen ging na de diagnose niet bij de pakken neerzitten. Integendeel, Christa van Vuuren ging uit van haar mogelijkheden, ook al waren die uiterst beperkt, en zeker niet van haar ónmogelijkheden.

Christa van Vuuren maakt onmogelijke waar in Amsterdam City SwimDeze positieve instelling heeft haar veel opgeleverd. Want vijftien jaar nadat ze werd geconfronteerd met de spierziekte dystrofie CRPS1 is ze volop in training om op zondag  8 september mee te doen met de Amsterdam City Swim: het spektakel in de Amsterdamse grachten waarvan koningin Maxima vorig jaar nog als prinses de prominentste deelneemster was.

Christa van Vuuren wil met haar deelname de ziekte ALS onder de aandacht brengen. De afkorting staat voor: Amyotrofische Laterale Sclerose. ALS is een neuromusculaire aandoening, oftewel een zenuw-/spierziekte. Het is een aandoening die leidt tot het onvoldoende of niet functioneren van de spieren.

Christa van Vuuren wil in Amsterdam laten zien dat mensen veel meer kunnen ondanks dat ze door een ziekte zijn getroffen. “Deskundigen zeiden tegen me dat ik dat niet zou kunnen, maar ik laat me niet in een hokje drukken”, aldus de Almelose die toen ze begon met de training nog geen 50 meter achter elkaar kon zwemmen. Nu zwemt ze twee keer twee kilometer per dag. Christa wordt getraind door onder anderen oud-topzwemster Kirsten Vlieghuis. In de thuiszorgorganisatie BTKzorg heeft ze een sponsor gevonden die haar droom financieel mede mogelijk maakt. Bert Kolfoort, directeur BTKzorg legt uit; “Christa maakt ons motto waar. Denk in mogelijkheden in plaats van beperkingen. Door onze cliënt en zijn/haar mogelijkheden en (levens)wensen centraal te stellen verlenen wij passende zorg waardoor de cliënt gezonder, veiliger en met meer plezier in hun eigen huis/wijk kunnen blijven wonen met minder zorg en kosten tot gevolg! Wij wensen Christa en alle andere deelnemers heel veel succes en plezier toe”.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen