Prijsvraag naam nieuwe zorglocatie Saxenburgh Groep tijdens informatiemarkt

Array

vraagtekenDe Saxenburgh Groep zal eind dit jaar de nieuwe zorglocatie in wijk Alteveer in Ommen in gebruik nemen. Op 31 augustus organiseert de zorgaanbieder met enkele samenwerkende relaties een informatiemarkt bij deze locatie. Tevens schrijft de organisatie een prijsvraag uit voor een passende naam voor het nieuwe gebouw.

In wijk Alteveer te Ommen, tussen basisschool Het Palet en kinderopvang Kwibus van Landstede is de nieuwe zorglocatie van de Saxenburgh Groep verrezen. De werkzaamheden zijn in de eindfase. De oplevering wordt verwacht omstreeks begin oktober.

In het gebouw zijn zeven woningen gerealiseerd waar ouderen met dementiezorg in kleinschalige woongroepen gaan wonen. Het gebouw krijgt tevens de functie van wijksteunpunt voor buurtbewoners in alle leeftijden. Mede door subsidie van de gemeente Ommen is het mogelijk om deze functie hier te realiseren.

Informatiemarkt
Samen met de gemeente Ommen en andere partijen, waaronder MEE IJsseloevers, RIBW, Baalderborg Groep en de ouderenbonden PCOB/SPO en NCVON organiseert de Saxenburgh Groep op zaterdag 31 augustus van 10.30 tot 15.30 uur een informatiemarkt naast de nieuwe locatie in wijk Alteveer te Ommen.  Buurtbewoners en andere belangstellenden kunnen hier alvast zien hoe het gebouw er van binnen uitziet en kennismaken met het zorg- en dienstenaanbod van de Saxenburgh Groep en enkele samenwerkende partners. Op de informatiemarkt is er voor jong en oud wat te beleven. Op het programma staan onder andere een vacaturemarkt voor vrijwilligerswerk, demonstraties van welzijnsactiviteiten, schminken en proeven van smakelijke hapjes en drankjes. Bezoekers kunnen een enquêteformulier invullen met ideeën over de invulling van het wijksteunpunt.

Prijsvraag
De Saxenburgh Groep heeft tevens een prijsvraag uitgeschreven voor een passende naam voor het nieuwe gebouw. Op de markt liggen deelnameformulieren klaar, die de bezoekers ter plekke kunnen inleveren. Vanaf 31 augustus liggen deze ook op de andere locaties van de Saxenburgh Groep in Ommen, te weten: Zorgcentrum Oldenhaghen, Woon-zorgcentrum Nijenhaghen en de Polikliniek Ommen en staat het formulier op de website www.sxb.nl van de Saxenburgh Groep.

Wijksteunpunt
“Wij hopen op de informatiemarkt met name veel buurtbewoners te kunnen ontmoeten. Wij hechten er veel waarde aan, dat zij hun wensen en ideeën met ons delen over de invulling van het wijksteunpunt,” zegt gebiedsmanager Riekie Koopman van de Saxenburgh Groep. “Het is een vrij jonge woonwijk, waarop we onze diensten en activiteiten graag willen afstemmen. Wij hopen dan ook op veel inbreng tijdens de informatiemarkt.”

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen