Cordian presenteert nieuwe applicatie om doorligwonden te bestrijden

Array

Niels Stevens, verpleegkundigeOp High Tech Campus Eindhoven wordt op vrijdag 27 september een nieuwe applicatie gepresenteerd die doorligwonden bij cliënten kan helpen bestrijden: de Cordian Decubitus Repositioning Manager. Deze applicatie biedt actieve ondersteuning bij het behandelen van doorligwonden van cliënten  met behulp van een innovatief wisselligging protocol. De nieuwe applicatie wordt gepresenteerd tijdens het congres ‘Zorg Innovatie en Financiering 2025’.

Het toepassen van het wisselligging protocol is één van de meest effectieve methoden om doorligwonden (decubitus) te bestrijden. Decubitus is een ernstige beschadiging van de huid als gevolg van permanente druk en verminderde bloedvoorziening in een bepaald huidgebied.

In de huidige situatie wordt door de dagelijks toegenomen werkdruk het toepassen van wisselligging vaak vergeten of te laat uitgevoerd. De applicatie zorgt er onder andere voor dat verpleegkundig personeel tijdig een signaal krijgt als de cliënt in een andere houding gebracht moet worden. Ook krijgt de verpleegkundige een heldere instructie en kan de handeling worden vastgelegd in de applicatie. Het unieke van de Decubitus applicatie is dat deze volledig digitaal, zeer gebruikersgerichte en ‘ self learning’ is waarmee aanmerkelijke voordelen kunnen worden behaald op het gebied van procesverbetering, onderlinge communicatie en efficiency verhoging in de zorgsector.

‘Zorg Innovatie en Financiering 2025’
Tijdens het congres ‘Zorg Innovatie en Financiering 2025’ krijgen zorgbestuurders een beeld van de huidige stand van zaken van de innovatieve en technologische ontwikkelingen in de zorg. Ook wordt tijdens het congres aandacht besteed aan de mogelijkheden om financiering en budgetallocatie te verkrijgen voor deze innovatieve projecten. Het congres bestaat uit een internationaal deel (met sprekers uit de Europese Commissie en ambassadeurs uit Tsjechië en Oostenrijk), een strategisch deel, een deel ‘best practices’ en een afsluitende paneldiscussie.

Kijk voor het actuele programma op www.care-innovation.eu. Partners van het congres zijn Bom, Brainport Development, Coöperatie Slimmer Leven 2020, High Tech Campus, Provincie Noord Brabant, Syntens en Zorg voor Innoveren.

Over Cordian
Het congres wordt georganiseerd door Cordian in samenwerking met de coöperatie Slimmer Leven 2020. Cordian is een innovatieve onderneming op het gebied van medische technologie voor de Care sector. De visie van Cordian is dat technologische innovatie de sleutel is tot verbetering van de zorg voor de cliënt, de verbetering van de werksituatie voor zorgmedewerkers en het bereiken van kostenbesparing en efficiencyverbetering in de Care sector. Cordian is gevestigd op High Tech Campus Eindhoven. Meer info over Cordian: www.cordian.eu

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen