Specialisten bundelen krachten in Meander Rugcentrum

Array

Patiënten met rugklachten hoeven hier niet mee te blijven lopen. De neurologen, anesthesiologen, neurochirurgen, radiologen, revalidatieartsen en  fysiotherapeuten van Meander Medisch Centrum hebben hun krachten gebundeld. Gezamenlijk vormen zij sinds 2 september het Meander Rugcentrum. De samenwerking resulteert in een compleet zorgprogramma op maat voor patiënten met rugklachten en uitstraling naar het been.

Bij het Meander Rugcentrum is iedere patiënt met rugpijn welkom. Binnen een week beoordeelt een gespecialiseerde radioloog de MRI-scan.

Meander RugcentrumDaarna kan de patiënt snel terecht bij één van de neurologen voor de diagnose en behandeling. Het Meander Rugcentrum biedt een breed scala aan behandelingen, zoals bewegingsadvies, revalidatieprogramma’s op maat en verschillende technieken om pijn te bestrijden. Is een rugoperatie nodig, dan kan de patiënt binnen gemiddeld twee weken  geholpen worden. De twee academische neurochirurgen van Meander hebben korte wachtlijsten.

Begeleiding en revalidatie
De behandeling stopt niet na de operatie. Nazorg en begeleiding zijn erg belangrijk voor verder herstel. In het Meander Rugcentrum begeleiden gespecialiseerde fysiotherapeuten en verpleegkundigen de patiënt. De neurologen en neurochirurgen grijpen in bij pijnklachten die de revalidatie remmen.  Als onderdeel van een topklinisch ziekenhuis kan het Meander Rugcentrum snel en adequaat reageren, mocht er na de behandeling onverhoopt een complicatie optreden.
Meer informatie is te vinden op: www.meanderrugcentrum.nl.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen