Het AVL zoekt vrouwen voor deelname internetbehandeling voor overgangsklachten

Het Antoni van Leeuwenhoek (AVL) heeft een internetbehandeling ontwikkeld voor overgangsklachten bij vrouwen die door de behandeling van borstkanker in de overgang zijn gekomen. Voor verdere ontwikkeling van deze internetbehandeling zoekt het AVL vrouwen die aan dit onderzoek willen deelnemen.

Doel en traject internetbehandeling
De internetbehandeling heeft tot doel overgangsklachten te verminderen. De behandeling duurt zes weken. Iedere week is er een behandelsessie van ongeveer een uur waarin u uitleg krijgt over:

  • opvliegers en nachtzweten.
  • wat u aan deze klachten kan doen.
  • hoe u met deze klachten kunt omgaan.

overgangOok krijgt u informatie over wat u kunt doen bij:

  • slaapproblemen.
  • veranderingen in seksualiteit.
  • veranderingen in gewicht.

U krijgt huiswerk mee dat onder andere bestaat uit ontspanningsoefeningen en het trainen van strategieën voor de aanpak van opvliegers en nachtzweten. Dit kost u ongeveer een half uur per dag. Wanneer u kiest om deel te nemen aan dit onderzoek krijgt u een telefonische intake van een half uur en online feedback op het gemaakte huiswerk vanuit het maatschappelijk werk van het AVL.

Oproep voor onderzoek
Bekend is dat deze therapie voor overgangsklachten na borstkanker werkt als hij in groepsverband wordt gegeven. We weten echter niet of de therapie ook werkt als hij via het internet wordt gegeven. Dit willen wij door middel van onderzoek aantonen. Wij zijn op zoek naar vrouwen die aan deze internetbehandeling willen deelnemen, vragenlijsten willen invullen en commentaar willen leveren op de therapie.

Voorwaarden voor deelname
Aan de volgende voorwaarden dient te worden voldoen voor deelname:

  • tussen de 18 en 50 jaar oud.
  • door borstkanker in de overgang gekomen en last van nachtelijk zweten en/of opvliegers.
  • beschikken over een internetaansluiting en een e-mailadres.

Contact voor deelname
Indien u interesse heeft om aan dit onderzoek deel te nemen, neem dan contact op met dr. Marieke van Leeuwen, [email protected].

NKI

Het Antoni van Leeuwenhoek behoort al decennia tot de absolute wereldtop in kankerzorg en -onderzoek. De unieke combinatie van zorg en onderzoek binnen één instituut maakt voor kankerpatiënten het verschil. In multidisciplinaire teams werken alle in kanker gespecialiseerde zorgprofessionals continu aan op maat gemaakte behandelplannen. Want in de kern is geen enkele kanker gelijk. Patiënten met (een vermoeden van) kanker kunnen in het Antoni van Leeuwenhoek terecht voor de nieuwste onderzoeks- en behandelfaciliteiten en een persoonlijke benadering. Het Antoni van Leeuwenhoek koos ruim honderd jaar geleden al voor de combinatie van de specialistische zorg van het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis en het onderzoek van het Nederlands Kanker Instituut onder een dak. Bij het Nederlands Kanker Instituut - de wetenschappelijke tak van het Antoni van Leeuwenhoek - werken ruim 560 onderzoekers aan grensverleggend onderzoek naar kanker. Dit wetenschappelijke onderzoek wordt voor een belangrijk deel mede mogelijk gemaakt door KWF Kankerbestrijding en het ministerie van VWS. Het Antoni van Leeuwenhoek is het enige door de OECI aangewezen Comprehensive Cancer Center in Nederland. Voor meer informatie: www.avl.nl en www.nki.nl.

Recente artikelen