Huisartsenpost Leidsche Rijn van start in nieuwe St. Antonius Ziekenhuis

De Huisartsenpost Leidsche Rijn, dat onderdeel is van Primair Huisartsenposten is dinsdag 17 september van start gegaan in het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht. Vanaf 17:00 uur en in de nacht konden de eerste patiënten er al terecht. De Huisartsenpost grenst letterlijk aan de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis. Dit bevordert de onderlinge samenwerking tussen de SEH-artsen en huisartsen.
De Huisartsenpost Leidsche Rijn is op ceremoniële wijze geopend. Douwe Biesma, voorzitter van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis overhandigde de symbolische sleutel aan Lucas Fraza, voorzitter van de Raad van Bestuur van Primair Huisartsenposten, Iddo de Ruiter medisch manager van de Huisartsenposten Leidsche Rijn en Woerden en Eugen Zuiderwijk, bestuurslid Huisartsenvereniging Coöperatie Zorg NU.
HAP LRDe Huisartsenpost Leidsche Rijn is vanuit de wijk Utrecht Terwijde verhuisd naar het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis. Deze locatie ligt centraal en is voor patiënten goed bereikbaar. Een ander voordeel is dat de Spoedeisende Hulp direct naast de Huisartsenpost ligt. In het pand is ook een apotheek aanwezig die tot 22:00 uur ’s avonds en in de weekenden geopend is. Zowel voor de huisartsen als voor de SEH medewerkers is er een prettige en veilige werkomgeving gecreëerd. Ook is er direct overleg mogelijk en kunnen patiënten op de juiste plek geholpen worden, wat de kwaliteit van de zorg bevordert.
De Huisartsenpost Leidsche Rijn zal op doordeweekse dagen geopend zijn van 17:00 ’s uur avonds tot 08:00 uur ’s ochtends. In de weekenden is de Huisartsenpost Leidsche Rijn de hele dag en nacht geopend. De Spoedeisende Hulp van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht is alle dagen van de week, dus ook in het weekend dag en nacht geopend.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen