Huisartsenpost Leidsche Rijn van start in nieuwe St. Antonius Ziekenhuis

0
1139
De Huisartsenpost Leidsche Rijn, dat onderdeel is van Primair Huisartsenposten is dinsdag 17 september van start gegaan in het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis Utrecht. Vanaf 17:00 uur en in de nacht konden de eerste patiënten er al terecht. De Huisartsenpost grenst letterlijk aan de Spoedeisende Hulp (SEH) van het ziekenhuis. Dit bevordert de onderlinge samenwerking tussen de SEH-artsen en huisartsen.
De Huisartsenpost Leidsche Rijn is op ceremoniële wijze geopend. Douwe Biesma, voorzitter van de Raad van Bestuur van het St. Antonius Ziekenhuis overhandigde de symbolische sleutel aan Lucas Fraza, voorzitter van de Raad van Bestuur van Primair Huisartsenposten, Iddo de Ruiter medisch manager van de Huisartsenposten Leidsche Rijn en Woerden en Eugen Zuiderwijk, bestuurslid Huisartsenvereniging Coöperatie Zorg NU.
HAP LRDe Huisartsenpost Leidsche Rijn is vanuit de wijk Utrecht Terwijde verhuisd naar het nieuwe St. Antonius Ziekenhuis. Deze locatie ligt centraal en is voor patiënten goed bereikbaar. Een ander voordeel is dat de Spoedeisende Hulp direct naast de Huisartsenpost ligt. In het pand is ook een apotheek aanwezig die tot 22:00 uur ’s avonds en in de weekenden geopend is. Zowel voor de huisartsen als voor de SEH medewerkers is er een prettige en veilige werkomgeving gecreëerd. Ook is er direct overleg mogelijk en kunnen patiënten op de juiste plek geholpen worden, wat de kwaliteit van de zorg bevordert.
De Huisartsenpost Leidsche Rijn zal op doordeweekse dagen geopend zijn van 17:00 ’s uur avonds tot 08:00 uur ’s ochtends. In de weekenden is de Huisartsenpost Leidsche Rijn de hele dag en nacht geopend. De Spoedeisende Hulp van het St. Antonius Ziekenhuis Utrecht is alle dagen van de week, dus ook in het weekend dag en nacht geopend.