Wereld Alzheimer dag – Zorgboek Dementie geeft praktische informatie

Array

dementieOp 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Wereld Alzheimer Dag is een dag om op een positieve manier aandacht te vestigen op de ziekte van Alzheimer. Maar wat is nu precies Alzheimer? Zorgverzekeraar Zilveren Kruis Achmea biedt haar verzekerden een zorgboek Dementie aan.

Het boek is bedoeld om de mantelzorger – vaak de partner of naaste familie – zoveel mogelijk te ondersteunen. Dit gebeurt allereerst door inzicht te geven in het verloop en de beleving van dementie. Tegelijk geeft het boek praktische informatie over de omgang met en verzorging van een dementerende. Aanvullend wordt informatie gegeven over de professionele en maatschappelijke zorg rond dementie: hulpverleners, thuiszorg en een aantal zakelijke regelingen, waaronder de zaakwaarneming.

Zorgboek Dementie aanvragen
Klanten van Zilveren Kruis kunnen het zorgboek Dementie gratis aanvragen. Voor henzelf, of voor een naaste. Op www.zilverenkruis.nl/zorgboek kan het boek worden besteld. Mensen die niet bij Zilveren Kruis verzekerd zijn kunnen het boek aanvragen via de website van Stichting September. Een zorgboek kost daar € 19,95.

35 zorgboeken
Naast Dementie zijn er zorgboeken over aandoeningen zoals Diabetes type 2, ADHD, Depressie, Allergie, Rugpijn, maar ook over Borstkanker, COPD, Verhoogd Cholesterol en Prikkelbaar Darmsyndroom. Stichting September stelt deze boeken in nauwe samenwerking met patiëntenorganisaties, artsenverenigingen en andere organisaties uit de gezondheidszorg samen.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen