Succesvolle Hart & Vaatweek Ziekenhuis Tjongerschans

Array

markt200 bezoekers bij informatiemarkt
Van 16 tot en met 20 september jl. vond in de Tjongerschans de eerste editie van de Hart & Vaatweek plaats. Het was een gezamenlijk initiatief van het ziekenhuis en de Hart & Vaatgroep, afdeling Friesland.  De belangstelling was groot. Het symposium voor zorgprofessionals op donderdag trok een volle zaal:  75 gasten hoorden prof. Dr. A. Maas spreken over vrouwencardiologie. Overige bijdragen op de avond werden verzorgd door een internist van de Tjongerschans, Marion Dam-Noordzij en cardiologen Tjeerdsma en Nijmeijer over atriumfibrilleren. De informatiemarkt op vrijdag 20 september trok maar liefst 200 geïnteresseerden. Een initiatief dat voor herhaling vatbaar is!

In de Tjongerschans (Heerenveen) werd tijdens de ‘Hart & Vaatweek’ aandacht besteed aan één van de belangrijkste doodsoorzaken in Nederland: hart- en vaatziekten. Per jaar overlijden er ongeveer 39.000 mensen in Nederland aan deze aandoeningen.

De vakgroepen Cardiologie en Sportgeneeskunde van de Tjongerschans vinden het belangrijk om informatie te geven over dit wereldwijd groeiende probleem. Ook Interne Geneeskunde is hierbij betrokken. Preventie is hierbij een belangrijk onderdeel: wat kan iemand doen om het risico op het krijgen van hart- en vaatziekten zo veel mogelijk te verkleinen? En: hoe kan men er mee omgaan, als deze aandoeningen zijn vastgesteld?

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen