Uitnodiging Symposium “The End of the Antibiotics”

Array

Antibioticaresistentie-200x168Datum:                  Dinsdagmiddag 1 oktober 2013 / aanvang 14:00 uur
Locatie:                  Conferentiecentrum De ReeHorst te Ede
Dagvoorzitter:        Rinke van den Brink – Journalist & author

Eén van de grootste bedreigingen voor de Nederlandse gezondheidszorg is de snel groeiende resistentie van bacteriën tegen antibiotica. Terwijl de beschikbare effectieve antibiotica in snel tempo verminderen, wordt een groeiend aantal infecties met resistente bacteriën steeds vaker geassocieerd met een hogere morbiditeit (mate van ziek zijn), mortaliteit (sterfte), en snel stijgende  kosten. Onderzoek van de European Medicines Agency (EMEA) van de Europese Unie leert dat er jaarlijks minstens 25.000 mensen sterven door antibiotica resistente bacteriën. De jaarlijkse kosten van antibioticaresistentie in de EU worden becijferd op meer dan 2 miljard euro.

De maatschappelijke tol die deze internationale problematiek nu al vergt, eist een bijna ongeëvenaarde inspanning van medisch-wetenschappelijke deskundigen. In zijn recent gepubliceerde boek “Het einde van de antibiotica” schets de auteur, Rinke van den Brink, een indringend beeld van de uitdagingen waarmee o.a. behandelaars, patiënten, volksgezondheids-autoriteiten, wetenschappers en researchgeoriënteerde farmaceutische industrie gezamenlijk worden geconfronteerd in hun strijd tegen de veelomvattende resistentie-problematiek.

De publicatie van Rinke van den Brink is de aanleiding om op 1 oktober a.s. tijdens de FIGON-Geneesmiddeldagen (http://www.figondmd.nl), die zullen plaatsvinden bij De ReeHorst te Ede een speciale bijeenkomst te organiseren van het European Clingendael Health Forum. Deze bijeenkomst “The end of the antibiotics’  staat geheel in het teken van mogelijk adequate oplossingsstrategieën voor deze urgente problematiek in de grensoverschrijdende gezondheidszorg.

Inschrijven, meer informatie en het volledige programma kunt u vinden op http://clingendael.figondmd.nl.

Wij hopen velen van u te mogen verwelkomen.

 

 

 

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen