Isala reumatoloog Theo Zijlstra fietst mee met reumapatiënten

Persbericht Isala reumatoloog Theo Zijlstra fietst mee met reumapatienten grootFotobijschrift: Isala reumatoloog Theo Zijlstra (links op de foto) fietst mee met reumapatiënten.

Vandaag fietst Isala Reumatoloog Theo Zijlstra samen met reumapatiënten maar liefst 90 kilometer om stil te staan bij wat reumapatiënten wél kunnen. De Dreamtour van Stichting ReumaRun wordt jaarlijks georganiseerd. Vandaag start de tour vanuit Zwolle. ‘Het blijkt dat het juist goed is om actief te blijven en voldoende te bewegen,’ reageert Zijlstra als hij op de fiets springt.

De fietsers stonden vanochtend vroeg in passend tenue aan de start. Zo ook Gerard, één van de deelnemers. ‘Het wordt vandaag een mooie dag. Wij willen graag laten zien dat bewegen voor ons net zo belangrijk is als voor niet-reumapatiënten. Deze tocht staat symbool voor wat wij wél kunnen. Ik kijk nu al uit naar de rustmomenten om de 20 à 25 kilometer. Er staan drankjes, hapjes en een lekkere lunch voor ons klaar,’ lacht Gerard, ‘dat geeft ons weer energie.’

Meer informatie: www.isala.nl/reumatologie

Bewegen maakt sterker
Afdeling reumatologie van Isala werkt nauw samen met fysiotherapeuten die extra geschoold zijn in de behandeling van reumapatiënten. ‘Wij verwijzen onze patiënten zoveel mogelijk naar hen door. Het is juist goed voor de mobiliteit en de kwaliteit van leven dat reumapatiënten actief blijven en voldoende bewegen. Ook onze reumaconsulenten besteden in hun voorlichting aandacht aan het belang van bewegen’, reageert Zijlstra. De fysiotherapeuten behandelen reumapatiënten individueel met als resultaat sportbeoefening. Steeds vaker pakken reumapatiënten de draad van het leven weer op. Een groep patiënten krijgt zelfs een actievere en gezondere leefstijl omdat zij zich door hun reuma realiseren hoe belangrijk beweging is.

Stichting ReumaRun
Stichting ReumaRun organiseert jaarlijks twee activiteiten voor reumapatiënten waarin bewegen centraal staat. Eén daarvan is de Dreamtour. Bij de Dreamtour wordt er in totaal 700km in acht dagen afgelegd. Dit wordt gedaan op de fiets door vier reumapatiënten en twee begeleiders. Vandaag is dag vijf en staat de rit Zwolle -Wageningen op het programma. Meer informatie: www.reumarun.nl

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen