KNMG-congres biedt handvatten om zorg voor ouderen te versterken

Array

kwetsbare_ouderen-1-200x200Steeds meer artsen onderkennen de urgentie van betere zorg voor ouderen. Maar wát kan er precies beter en hoe regel je dat in de praktijk? Op 29 oktober 2013 organiseert de KNMG het congres ‘Medische zorg voor kwetsbare ouderen versterken? Ja, het kan!’ Tijdens het congres worden twaalf aansprekende initiatieven gepresenteerd. Doel: van elkaar leren en elkaar inspireren.

Hoe herkent je een kwetsbare oudere patiënt? Wat is goede zorg voor kwetsbare ouderen? Hoe draag je als arts bij aan zo lang mogelijk thuis wonen? Wat is een seniorvriendelijk ziekenhuis? Hoe leid je artsen op in goede zorg aan kwetsbare ouderen? Hoe werken eerste en tweede lijn goed samen voor kwetsbare oudere patiënten?

Al deze en vele andere vragen worden beantwoord tijdens het ouderencongres. Deelnemers gaan naar huis met praktische handvatten, waarmee ze in de praktijk aan de slag kunnen.

Accreditatie
Het congres is met 4 punten geaccrediteerd voor alle artsen (ABAN) en bij het Accreditatiebureau Verpleegkundig Specialisten Register voor verpleegkundig specialisten. Congresdeelnemers worden bijgepraat over de plannen voor de langdurige zorg van het ministerie van VWS en de relatie met de medische zorg aan ouderen. Daarnaast zijn er twaalf workshops, waarin enthousiaste verbeteraars hun in de praktijk bewezen initiatieven voor sterke medische ouderenzorg presenteren. Het Nationaal Programma Ouderenzorg (NPO) presenteert de opbrengsten van haar onderzoeksprogramma.

Bron: KNMG

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen