VU motiveert vijftigplussers die meer willen bewegen

bewegen-200x200Online programma richt zich op bewegen in het dagelijks leven
Wetenschappers van de Vrije Universiteit Amsterdam hebben een online programma ontwikkeld voor vijftigplussers die meer willen bewegen, maar daar niet aan toekomen. Het programma  ‘ Meer bewegen 50 plus’  geeft mensen met goede voornemens een duwtje in de rug om echt aan de slag te gaan.

Online programma
Veel mensen weten dat regelmatig bewegen gezond is. Maar het ook echt doen is vaak lastig. Meer bewegen 50 plus is een geautomatiseerd online programma van zes weken dat zicht richt op alle manieren van bewegen in het dagelijks leven. Meedoen is makkelijk, want het kan gewoon vanuit huis via e-mail en post. Het programma laat mensen zelfstandig aan de slag gaan als hun eigen coach en geeft veel informatie en adviezen, onder andere via geanimeerde filmpjes met  tips.

Onderzoek
Deelname aan het programma is gratis. VU-wetenschappers onderzoeken met het programma wat de beste manier is om vijftigplussers die meer willen bewegen daartoe te motiveren. Daarvoor dragen deelnemers een kleine beweegmeter en vullen online vragenlijsten in. Na afloop van het programma ontvangen deelnemers hun eigen scores met de beweegmeter. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website en vanaf 29 september  starten met het programma.  Vanwege het beperkte aantal beschikbare beweegmeters is er beperkt plaats in het onderzoek.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen