Medewerkers beleven hebben eerste werkdag bij Aspen in Oss

Array

Aspen rondt overname Active Pharmaceutical Ingredients (API), één van de  productieonderdelen van MSD in Oss, af
Het Zuid-Afrikaanse geneesmiddelenbedrijf Aspen heeft vandaag de eerder aangekondigde overname van één van de productieonderdelen van MSD in Oss, Active Pharmaceutical Ingredients (API), officieel afgerond. Aspen heeft de API productiefaciliteit, inclusief alle ongeveer 960 medewerkers en een aantal generieke producten, overgenomen. Alle medewerkers blijven werkzaam in Oss, maar zij beleven vandaag dus de eerste werkdag bij het nieuwe bedrijf.

Aspen wordt een goede buur van MSD op de locaties Moleneind en De Geer en gaat ook nauw samenwerken met MSD. Zo wordt MSD klant bij Aspen: MSD blijft de actieve grondstoffen gebruiken die Aspen in Oss gaat produceren in de productie van de MSD geneesmiddelen.Wim de Rooij (47) is per1 oktober Global Head of API Operations en wordt daarmee verantwoordelijk voor alle activiteiten van Aspen in Oss. Wim Aspen OssEen belangrijk onderdeel van zijn werk wordt de integratie en het optimaliseren van de site Aspen Oss naar het netwerk van Aspen.

Wim de Rooij: “API was binnen MSD als grondstoffabrikant een vreemde eend. Binnen Aspen worden we nu een kernactiviteit. We kunnen als Aspen Oss, met alle aanwezige kennis en kwaliteit, groeien als grondstofleverancier in het wereldnetwerk van Aspen. Dat biedt enorm perspectief.”

Wim de Rooij brengt een enorme ervaring mee in productie, supply chain strategie, change management en medewerkersbetrokkenheid. Voordat hij Naar Aspen kwam werkte Wim lange tijd bij Unilever en PURAC, dat gespecialiseerd is in natuurlijk geconserveerde ingrediënten voor geneesmiddelen, voedsel en technische toepassingen.
Aspen: toonaangevende producent van generieke geneesmiddelen
Aspen is een Zuid-Afrikaans JSE Limited beursgenoteerd bedrijf. Zij richt zich in meer dan 150 landen op het vergroten van het aantal levens dat verbeterd wordt door haar producten. De uitgebreide portfolio van Aspen biedt behandelingen voor een breed spectrum aan acute en chronische aandoeningen gedurende alle stadia van het leven. Aspen is een toonaangevende producent van generieke geneesmiddelen in het zuidelijk halfrond en is Afrika’s grootste farmaceutische producent.  Het is tevens de nummer één producent van generieke medicijnen in Australië.  Aspen heeft 17 fabrieken op 12 farmaceutische productiesites op 6 verschillende continenten. Er werken ongeveer 6.000 medewerkers.

MSD: blijft actief in Oss
MSD blijft actief in Oss met twee grote productieafdelingen, Pharmaceutical Operations en Biotech Operations en de ontwikkelingscentrum Development Center Oss. Samen met de ondersteunende afdelingen blijven er na de verkoop in totaal ruim 2.000 medewerkers bij MSD Oss werkzaam.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen