MSD rondt verkoop van Active Pharmaceutical Ingredients af

Array

MSD rondt verkoop van Active Pharmaceutical Ingredients (API), één van de productieonderdelen in Oss, officieel af
MSD heeft vandaag de eerder aangekondigde verkoop van één van de productieonderdelen, Active Pharmaceutical Ingredients (API) in Oss aan het Zuid-Afrikaanse geneesmiddelenbedrijf Aspen officieel afgerond. Aspen heeft de API productiefaciliteit, inclusief alle ongeveer 960 medewerkers en een aantal generieke producten, overgenomen. Alle medewerkers blijven werkzaam in Oss. Aspen wordt hiermee een goede buur van MSD op de locaties Moleneind en De Geer.

MSD blijft actief in Oss met twee grote productieafdelingen – Pharmaceutical Operations en Biotech Operations – en het ontwikkelingscentrum Development Center Oss. MSD-Oss-Janine-Budding-8Samen met de ondersteunende afdelingen blijven er na de verkoop in totaal ruim 2.000 medewerkers bij MSD Oss werkzaam.

MSD en Aspen zullen nauw blijven samenwerken. Zo wordt MSD klant bij Aspen en zal MSD de actieve grondstoffen die Aspen in Oss gaat produceren blijven gebruiken in de productie van de MSD-geneesmiddelen.

De verkoop van dit productieonderdeel is eerder dit jaar aangekondigd. Vandaag is de verkoop officieel afgerond en de transitie een feit.

Janine Budding

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen