Verbouwing poliklinieken en centra voor MMC Eindhoven

0
196

De verbouwing ‘Operatie gastvrij’ van Máxima Medisch Centrum, locatie Eindhoven is weer een stap verder. Verschillende poliklinieken en themacentra zijn inmiddels geopend. Hiermee is de renovatie MMC Eindhoven weer een belangrijke stap verder.

Met de opening van verschillende poliklinieken en themacentra, is ‘Operatie gastvrij’ weer een fase verder. Het ziekenhuis ondergaat sinds begin 2012 een grootse metamorfose. De afgelopen maanden is gewerkt aan nieuwe blikvangers zoals Regionaal Reumacentrum, Centrum voor Pijngeneeskunde, Bariatrisch Centrum Máxima, polikliniek longziekten en cardiologie. Ook zijn alle verpleegafdelingen en de dagbehandeling inmiddels gerenoveerd en is het buitenterrein opnieuw ingericht.MMCBegin 2013 kreeg de centrale hal zijn nieuwe uiterlijk en is er een nieuwe hoofdingang. De nieuwe locatie Eindhoven is een bijzonder ziekenhuis. Voor patiënten geldt afspraak is afspraak. Patiënten en bezoekers kunnen iets drinken of een maaltijd gebruiken in het nieuwe restaurant. Patiënten kunnen er in principe bij alle specialismen een afspraak maken op het spreekuur. Veel patiënten worden er behandeld in dagbehandeling. Het is een grote kliniek voor planbare, laagcomplexe zorg met diverse toonaangevende medische centra, zoals het Borstcentrum, Orthopedisch centrum en het Slaapcentrum.

MMC Eindhoven is een modern Eindhovens ziekenhuis dat door de renovatie weer volledig voldoet aan de eisen van de gezondheidszorg van nu.

Met de verbouwing ‘operatie gastvrij’ introduceert MMC Eindhoven vijf zekerheden voor de patiënt:

  • Kortste toegangstijden en wachttijden in de regio
  • Afspraak is ook echt afspraak: geen wachttijden in een wachtkamer
  • Afspraken en diagnoses worden zo veel mogelijk in één keer gecombineerd: u bent in één keer klaar en hoeft niet drie keer terug te komen
  • Een ingeplande operatie wordt nooit afgezegd
  • Maximale persoonlijke aandacht

Het beste van twee werelden
Het Eindhovense ziekenhuis vormt samen met locatie Veldhoven: Máxima Medisch Centrum. Door deze twee locaties kan het ziekenhuis de beste zorg en persoonlijke aandacht bieden: we zijn aan de ene kant zo groot dat we een topklinisch ziekenhuis zijn. Patiënten kunnen dus vertrouwen op de kwaliteit, veiligheid en deskundigheid van de grote ziekenhuis organisatie. Tegelijkertijd zijn mensen door de twee locaties geen nummer: persoonlijke aandacht staat bij alles wat we doen centraal. Een afspraak in het ziekenhuis kan natuurlijk altijd spannend zijn.

Tijdens de laatste fase van ‘operatie gastvrij’ worden de overige poliklinieken en centra opgeknapt, wordt de OK gerenoveerd en wordt een speciaal scopencentrum gerealiseerd. Naar verwachting is ‘operatie gastvrij’ in het derde kwartaal van 2014 helemaal gereed.