Meander Medisch Centrum organiseert Hardloopschoenendag op Dag van de Duurzaamheid

0
246

Op 10 oktober organiseert Meander Medisch Centrum een Hardloopschoenendag op de Dag van de Duurzaamheid. Patiënten en bezoekers kunnen meedoen aan een inzamelactie voor het goede doel, dat alles te maken heeft met duurzaamheid. Medewerkers worden opgeroepen om die dag op hardloopschoenen te komen werken en de auto te laten staan.

Op dit moment bereiden de locaties Amersfoort Elisabeth en Lichtenberg zich voor op de verhuizing naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg in Amersfoort. Met de Hardloopschoenendag wil Meander aandacht geven aan het duurzame karakter van het nieuwe ziekenhuis. De actie vestigt tevens de aandacht op de Dokters & Zusters Loop op 9 november. sporthuis Wim de Leeuw Oss, Merrel duurzame sportschoenenDie dag lopen zo’n duizend lopers van de oude locaties naar het nieuwe gebouw. Deze sponsorloop heeft als doel extra voorzieningen in het nieuwe ziekenhuis mogelijk te maken: de revalidatietuin, het oncologisch centrum en bedbanken voor familie. Omdat deze voorzieningen buiten het bouwbudget vallen maar wel heel belangrijk zijn voor het welzijn van patiënten en bezoekers, wordt de komende maanden op allerlei manieren geld ingezameld.

Alle donaties en sponsorgelden op de Hardloopschoenendag komen voor 100% ten goede aan deze ‘fitte en duurzame’ sponsorprojecten. Bij de ingangen op de locaties Amersfoort en Elisabeth staat op 10 oktober een kraampje, waar patiënten en bezoekers 10 euro kunnen doneren. Men kan zelfs een hardloper naar keuze sponsoren, die dan op 9 november zijn beste beentje voor zet. Het ziekenhuis kijkt ook verder dan de eigen regio. Bij de ingangen van de locaties in Baarn en Amersfoort kan men oude hardloopschoenen deponeren in een bak. Die worden gerecycled en de opbrengst gaat naar een goed doel in Afrika. Donateurs op 10 oktober maken kans op gloednieuwe hardloopschoenen en boeken over de kracht van duurzaam veranderen.

 

Meer informatie over de duurzame initiatieven op 10 oktober is te vinden op www.dagvandeduurzaamheid.nl. Meedoen aan de Dokters en Zusters Loop is nog mogelijk via www.ikloopmee.nl.

“Op de Dag van de Duurzaamheid laten we met alle deelnemers zien hoe duurzaamheid past in het dagelijks leven”, zegt Urgenda, die de landelijke Dag van de Duurzaamheid organiseert. “Het is tijd om te veranderen. Met slinkende grondstofvoorraden en een steeds sneller veranderend klimaat, is het noodzakelijk een nieuwe circulaire economie op te bouwen gebaseerd op duurzame energie en groene grondstoffen. Een economie waarin we meer delen en samenwerken én een goed leven hebben!”