Fabiënne de Vries neemt Het Borstkanker Boek in ontvangst

Array

Zaterdag 12 oktober om 13.15 uur neemt Fabiënne de Vries in het NKI-AVL de geheel herziene uitgave in ontvangst van ‘Het Borstkanker Boek’ van dr. Hester Oldenburg, dr. Marie-Jeanne Vrancken Peeters en Julia van Bohemen. Het boek behandelt alle nieuwe inzichten en behandelmethoden van borstkanker. Het kwam tot stand in samenwerking met Stichting Pink Ribbon, die dit jaar tien jaar bestaat. Voorzitter Susan Veenhoff schreef het voorwoord.

Jaarlijks worden ca. 15.000 vrouwen en hun naasten geconfronteerd met de diagnose borstkanker. Op dat moment rijzen er talloze vragen: wat staat mij te wachten? Hoe liggen mijn kansen? Wat kan ik zelf doen om mijn gezondheid te verbeteren? Wat zijn de gevolgen van een operatie? Kan ik direct een prothese laten plaatsen?
borstkankerboek2013‘Het Borstkanker Boek’ geeft antwoord op alle vragen die in deze periode kunnen opkomen. De lezer vindt er een compleet beeld van het ontstaan van de ziekte, het verloop, alle mogelijke behandelingen en de mogelijkheden voor reconstructie. Grote aandacht gaat uit naar de impact en de sociale gevolgen in het leven van de vrouwen zelf. In hun dagelijkse praktijk hebben dr. Hester Oldenburg en dr. Marie-Jeanne Vrancken Peeters, chirurgen in het Antoni van Leeuwenhoek/NKI, zelf ervaren hoe belangrijk dit is voor patiënten. De beide artsen schrijven vanuit een jarenlange ervaring en vertalen de nieuwste wetenschappelijke inzichten naar het dagelijkse leven. Daarmee bieden zij vrouwen een belangrijk instrument om zelf het overzicht te houden bij de vele belangrijke keuzes die in deze moeilijke periode gemaakt moeten worden. ‘Patiënten met borstkanker de regie geven in hun behandeling’, dat is het belangrijkste doel dat zij willen bereiken met de vernieuwde uitgave van Het Borstkanker Boek. In de maand oktober, al jaren synoniem voor de borstkankermaand, publiceren zij bij Uitgeverij Thoeris de nieuwste versie van hun boek.
De heldere uitleg, de logische opbouw, de kleurenfoto’s, illustraties en ervaringsverhalen maken het een onmisbaar boek voor iedereen die met borstkanker te maken heeft.
Bron: Uitgeverij Thoeris B.V.
Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen