Jolande Sap wordt voorzitter van de NPHF Federatie voor Gezondheid

0
801

Jolande Sap is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de NPHF Federatie voor gezondheid.
De voormalig leider van GroenLinks neemt per 8 oktober het voorzitterschap van de NPHF Federatie voor Gezondheid over van Willem Vermeend. De Federatie zet zich in voor een preventieve en duurzame gezondheidszorg.

“Mijn passie is om bij te dragen aan een duurzame en gezonde samenleving” zegt Sap. “Gezondheid is niet alleen een kwestie van leefstijl. Kijk bijvoorbeeld naar ons voedsel en onze leefomgeving, daarin zitten nog veel ongezonde stoffen die mensen ziek maken. Zolang dat zo blijft is gezondheidszorg voor een deel dweilen met de kraan open”, vervolgt Sap.

“Het is belangrijk dat organisaties in de sector samenwerken om een omslag te bereiken. Bevorderen van gezondheid zou een vanzelfsprekend uitgangspunt voor overheid en bedrijfsleven moeten zijn. Ik vind het een mooie uitdaging om daar samen met de NPHF Federatie voor gezondheid aan te werken”, aldus Sap.

Over NPHF Federatie voor gezondheid

NPHF Federatie voor gezondheid vertegenwoordigt 40 beroepsverenigingen, fondsen, kennisinstituten, brancheorganisaties en bedrijven, zie zich inzetten voor preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsbescherming. De federatie zet zich in voor een duurzame gezondheidszorg die zich niet alleen richt op het bestrijden maar ook op het voorkomen van ziekten door bevorderen van gezondheid tot leidmotief te nemen.

Jolande Sap