Jolande Sap wordt voorzitter van de NPHF Federatie voor Gezondheid

0
1098

Jolande Sap is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de NPHF Federatie voor gezondheid.
De voormalig leider van GroenLinks neemt per 8 oktober het voorzitterschap van de NPHF Federatie voor Gezondheid over van Willem Vermeend. De Federatie zet zich in voor een preventieve en duurzame gezondheidszorg.

“Mijn passie is om bij te dragen aan een duurzame en gezonde samenleving” zegt Sap. “Gezondheid is niet alleen een kwestie van leefstijl. Kijk bijvoorbeeld naar ons voedsel en onze leefomgeving, daarin zitten nog veel ongezonde stoffen die mensen ziek maken. Zolang dat zo blijft is gezondheidszorg voor een deel dweilen met de kraan open”, vervolgt Sap.

“Het is belangrijk dat organisaties in de sector samenwerken om een omslag te bereiken. Bevorderen van gezondheid zou een vanzelfsprekend uitgangspunt voor overheid en bedrijfsleven moeten zijn. Ik vind het een mooie uitdaging om daar samen met de NPHF Federatie voor gezondheid aan te werken”, aldus Sap.

Over NPHF Federatie voor gezondheid

NPHF Federatie voor gezondheid vertegenwoordigt 40 beroepsverenigingen, fondsen, kennisinstituten, brancheorganisaties en bedrijven, zie zich inzetten voor preventie, gezondheidsbevordering en gezondheidsbescherming. De federatie zet zich in voor een duurzame gezondheidszorg die zich niet alleen richt op het bestrijden maar ook op het voorkomen van ziekten door bevorderen van gezondheid tot leidmotief te nemen.

Jolande Sap

Vorig artikelStichting Buurtzorg Nederland, Geriant en NSDSK zijn de best scorende zorginstellingen
Volgend artikelOmbudsman onderzoekt digitale overheid
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.