Maastricht UMC+ in top 50 van de wereld

Array

Onderzoek en onderwijs Maastricht UMC+ hoog gewaardeerd in THE World Ranking
Het onderzoek en onderwijs van het Maastricht UMC+ staat in de top vijftig van academische medische centra in de wereld. In de World University Rankings van Times Higher Education staat het Maastricht UMC+ op de 43e plaats in de categorie klinisch, pre-klinisch en gezondheid. Daarmee is het na Erasmus MC in Rotterdam het tweede Nederlandse academisch centrum in de wereldranglijst.De THE World University Rankings is één van de belangrijkste internationale meetlatten voor universiteiten. umc_maastrichtInstellingen worden hiervoor getoetst op dertien strenge prestatie indicatoren, waaronder de omvang en reputatie van onderzoeksactiviteiten,  de invloed van wetenschappelijke publicaties, de leeromgeving voor studenten en internationalisatie. De nadruk wordt daarbij sterk gelegd op de kwaliteit van wetenschappelijk onderzoek en onderwijs. Op basis van de toetsingscriteria bezet Maastricht UMC+ dus de 43e plaats in de wereldranglijst op het gebied van ‘(pre)klinisch en gezondheidsonderzoek en –onderwijs’.Decaan van het Maastricht UMC+, prof. dr. Albert Scherpbier is blij met de hoge notering: “De manier waarop we binnen het Maastricht UMC+ de hele keten (van fundamenteel wetenschappelijk onderzoek tot aan klinisch onderzoek en alles wat daar tussenin zit) onderzoeken en proberen te verbeteren werpt duidelijk zijn vruchten af. Zo proberen we met een multidisciplinaire aanpak zowel de zorg  als het onderzoek en onderwijs te innoveren en te verbeteren. Uiteindelijk komt dat zowel de patiënt als de behandelend arts ten goede. Dat is toch waar we het uiteindelijk allemaal voor doen.”De THE World University Rankings is wordt samengesteld en geanalyseerd door Thomson Reuters.
De volledige ranking
in de categorie ‘klinsch, pre-klinisch en gezondheid’ is hier online te bekijken.

Maastricht UMC+

Met ingang van januari 2008 zijn het academisch ziekenhuis Maastricht (azM) en de Faculteit Health, Medicine and Life Sciences van de Universiteit Maastricht gefuseerd tot het achtste universitair medisch centrum van Nederland. De nieuwe organisatie heet Maastricht UMC+.
Het Maastricht UMC+ heeft als kerntaken: patiëntenzorg, onderzoek en onderwijs en opleiding. Daarin nemen, naast de standaard patiëntenzorg, topklinische zorg en topreferente zorg een belangrijke plaats in. Deze zijn nauwgezet afgestemd met het fundamenteel en het (experimenteel) klinisch onderzoek. Dit resulteert in de klinische onderzoeksspeerpunten hart en vaten; oncologie, chronische ziekten en geestelijke gezondheidszorg en neurowetenschappen.

Recente artikelen