Ook Erasmus MC bij tien beste van Europa

0
474

Het Erasmus MC behoort tot de tien beste medische instituten van Europa. Op de wereldranglijst bezet het de 37e plaats, aldus de Times Higher Education. Onder meer de artikelen van onderzoekers van het Erasmus MC in medische vakladen worden hoog gewaardeerd. Zoals gebruikelijk domineren de Amerikaanse en Engelse instituten in de rangorde. In Europa behoren achtereenvolgens het Karolinska Institute (Zweden), het Erasmus MC en de KU Leuven (België) tot de top. Ook het Maastricht UMC+ doet het goed. Als beste medisch instituut ter wereld is de Britse University of Oxford aangewezen.
Bekijk hier de Top 100 universities for Clinical, Pre-clinical and Health, 2013 – 2014.

the-wur-logo-world-rankingsUMC’s
Het Britse vakblad stelt jaarlijks de invloedrijke World University Rankings op. De Erasmus Universiteit Rotterdam, zoals het Erasmus MC in de medische rangorde wordt aangeduid, bezet daarin de hoogste positie van de acht Nederlandse UMC’s Met als 37ste Erasmus University Rotterdam Netherlands met 65.8 punten, 43ste Maastricht University Netherlands met 63.6 punten, 61ste VU University Amsterdam Netherlands met 58.1 punten, 64ste  University of Amsterdam Netherlands met 57.0 punten, 68ste Leiden University Netherlands met 56.2 punten en 76ste Utrecht University Netherlands met 53.1 punten.

En de hekkesluiters zijn op de 88ste plaats Radboud University Nijmegen Netherlands en 99e University of Groningen Netherlands.

Onderwijs
De Times Higher Education baseert zijn kwaliteitsoordeel op prestaties op het gebied van medisch onderwijs, research, kennisoverdracht en internationale aantrekkingskracht.
Artikelen
Het blad hanteert dertien kwaliteitsmaatstaven. Onder meer de artikelen van onderzoekers in vakladen worden hoog gewaardeerd.

 

 

Vorig artikelQuadia lanceert MDL TV voor medisch specialisten #IBD
Volgend artikelUpgrade Intensive Care ADRZ Goes
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.