Samenwerking SMB en Kadans stimulans voor innovatieve starters op Novio Tech Campus

Array

SMB Life Sciences en Kadans Biofacilities gaan samenwerken op de Novio Tech Campus in Nijmegen. Hiertoe bekrachtigden zij op 9 oktober een samenwerkings-overeenkomst tijdens de formele opening van deze nieuwe campus. SMB huurt hoogwaardige laboratorium-  en kantoorruimten van Kadans om deze met een stimuleringsregeling aan te bieden aan starters en jonge life-sciences-bedrijven. Tevens begeleiden zij samen jonge bedrijven naar professioneel ondernemerschap.

Novio Tech Campus is gesitueerd op bedrijventerrein de Winkelsteeg op een voormalig deel van het NXP-terrein in Nijmegen. Hier is door vastgoedbedrijf Kadans Biofacilities een high tech bedrijfsverzamelgebouw gerealiseerd voor kennisintensieve bedrijven en weten-schappelijke onderzoeksgroepen in de life sciences, health en high tech-sector. ucm299026In dit center, Gebouw M, kunnen zij gebruik maken van geavanceerde laboratoria (ML1, 2, 3), flexlabs, cleanrooms, een equipmentpool en kantoor- en vergaderruimten met alle noodzakelijke support en services.

Verbinding science met business
SMB, een initiatief van Radboudumc, stimuleert bedrijvigheid door ondernemers en onderzoekers aan elkaar te verbinden.  “Op de Novio Tech Campus werken zij dicht bij elkaar in een inspirerende omgeving”, zegt John Schalken, programmadirecteur van SMB, “dat geeft innovaties van idee naar marktrijpe producten een enorme stimulans. Denk daarbij aan de ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen, medische hulpmiddelen en systemen voor diagnostiek“. Daarnaast exploiteert SMB in Gebouw M de moderne Meet & Greet-ruimte voor netwerking en bijeenkomsten tot ongeveer 150 personen.

Duurzame maatregelen
Het totale oppervlak van Gebouw M is ongeveer 10.000 m2. Hiervan gaat SMB circa een derde huren. “We hebben bewust geïnvesteerd in duurzame maatregelen”, zegt Chiel van Dijen, vastgoedmanager van Kadans, “Naast SMB als grootste huurder, profiteren hiervan inmiddels ook de bedrijven Lead Pharma, Urogyn en Fluke die zich reeds in Gebouw M hebben gevestigd op de Novio Tech Campus”. De samenwerkingsovereenkomst tussen Kadans en SMB heeft een looptijd van 5 jaar tot en met 2018.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen