Opbrengst Diabeatit Run 71.500 euro

zat 12-10-2013 Finisch van DiaBeatit Run Olympisch station AmsterdamEen kleine 200 deelnemers aan de DiaBeatit Run hebben zaterdag de trap van de Euromast beklommen en in estafette een dubbele marathon (84 kilometer) van Rotterdam naar Amsterdam gelopen. De lopers lieten zich sponsoren voor het Diabetes Fonds: de opbrengst gaat naar wetenschappelijk onderzoek naar genezing van diabetes.

Het hardloopevenement heeft 71.500 euro opgebracht, maakte de Amsterdamse wethouder Eric van der Burg (Sport, Zorg en Welzijn) zaterdagavond bekend bij de finish voor het Olympisch Stadion. De estafetteloop werd ’s ochtends gestart door Burgemeester Aboutaleb van Rotterdam die vlak voor hij het startschot gaf zijn zorgen over de snelle toename van diabetes uitte en iedereen aanspoorde tot een gezonde levensstijl.

In een reactie zegt directeur Hanneke Dessing van het Diabetes Fonds: ‘Deze eerste DiaBeatitRun levert een  geweldige bijdrage voor onderzoek naar het voorkomen en genezen van diabetes. Ik ben zeer trots op alle lopers en op het eindbedrag . Gezien de snelle groei van diabetes met 240 nieuwe patiënten per dag kunnen we het bedrag heel goed gebruiken. Alle lopers, vrijwilligers en sponsors heel erg bedankt!’