Nederlander Rob ten Hoedt wordt Voorzitter Raad van Bestuur EUCOMED

Array

Ten Hoedt is tevens Senior Vice-President en President Medtronic Europa, Midden-Oosten, Afrika en Canada
De Raad van Bestuur van Eucomed, de Europese belangenorganisatie voor de medisch-technologische industrie, heeft een nieuwe Bestuursvoorzitter benoemd: Rob ten Hoedt, President Medtronic Europa, Midden-Oosten, Afrika en Canada. Hij is de opvolger van de Fransman Guy Lebeau, Group Chairman van Johnson & Johnson.

Rob ten Hoedt is afkomstig uit Arnhem. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring op het gebied van medical devices, en bekleedde diverse sales-, marketing- en managementposities. Van 1997 tot 2006 leidde hij Vitatron, de Nederlandse pacemakerfabrikant die gevestigd was in Arnhem. In 2006 verhuisde ten Hoedt naar het hoofdkantoor van Medtronic in Zwitserland om er de cardiovasculaire groep te leiden.
Rob ten Hoedt - MedtronicIn 2009 werd hij benoemd tot Senior Vice-President & President Europe, Middle East, Africa and Canada (EMEAC). Tevens heeft Rob ten Hoedt zitting in de Medtronic Executive Committee (ExCom).

“Ik ben verheugd een Europese industrie te mogen vertegenwoordigen die wereldwijd voorop loopt qua innovatie en uit ruim 25.000 kleine en middelgrote ondernemingen in Europa bestaat,” aldus Rob ten Hoedt over zijn benoeming. “Innovatie zorgt voor oplossingen om het leven van patiënten te verbeteren en tegelijkertijd leidt het tot een efficiënter zorggebruik in Europa. Hoewel onze industrie goed gepositioneerd is om hieraan bij te dragen, is een daadwerkelijk duurzame verandering alleen mogelijk in samenwerking met andere spelers binnen de zorgsector. Ik kijk ernaar uit om deze uitdaging aan te gaan via mijn positie binnen Eucomed, die ik zal combineren met mijn huidige functie bij Medtronic.”

Rob ten Hoedt besluit: “Als geboren en getogen Gelderlander, blijf ik Nederlander in hart en nieren, ook al woon ik sinds 2007 met mijn gezin in Zwitserland en reis ik voor mijn werk zowat de hele wereld rond.”

Over EUCOMED
Eucomed vertegenwoordigt de medisch-technologische bedrijfstak in Europa. Haar missie is om eigentijdse, innovatieve en betrouwbare medische technologie beschikbaar te maken voor zoveel mogelijk mensen. Leden van Eucomed zijn zowel nationale als pan-Europese brancheorganisaties en producenten van medische technologie in diagnostiek, preventie en behandeling van ziektes en andere lichamelijke beperkingen. Deze bedrijfstak levert meer dan vijfhonderdduizend verschillende producten, van moderne pleisters tot rolstoelen en van pacemakers tot kunstgewrichten. Ze omvat meer dan 575.000 medewerkers en is goed voor een totale omzet van naar schatting 100 miljard euro.

Over Medtronic
Medtronic, Inc., met hoofdkantoor in het Amerikaanse Minneapolis, is wereldwijd marktleider op het gebied van de medische technologie (pacemakers, defibrillatoren, stents, hartkleppen, insulinepompen, neurostimulatoren, enz.). Voor miljoenen mensen ter wereld biedt Medtronic oplossingen om hun pijn te verlichten, hun gezondheid te herstellen en hun levensduur te verlengen.

Het Europese hoofdkantoor is gevestigd in Tolochenaz, Zwitserland.

Bron: Medtronic (Meer informatie: Eucomed www.eucomed.org)

 

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen