SHO start pilot digitaal Papierloos Aanvragen

Array

Samenwerking met zorgdomein voor digitale labaanvragenDinsdag 15 oktober is SHO Centra voor medische diagnostiek gestart met een pilot om digitaal papierloos aanvragen van laboratorium diagnostiek mogelijk te maken. In Losser (Overijssel) en Dieren (Gelderland) heeft SHO twee prikposten volledig geautomatiseerd en zijn tien huisartspraktijken via ZorgDomein bij de pilot aangesloten. In Dieren is de pilot per 15 oktober van start gegaan, Losser volgt zo spoedig mogelijk.

De nieuwe, digitale werkwijze zal in samenwerking met de aangesloten huisartsen de komende maanden uitgetest worden in Dieren en Losser. Digitaal papierloos aanvragen heeft potentieel veel voordelen, zo vertelt Erik Bos, manager ICT bij SHO en projectleider Papierloos Aanvragen: “Bij het digitaal papierloos aanvragen blijft de arts altijd inzicht houden in wat hij heeft aangevraagd. Nu geeft hij de patiënt een formulier mee en is het weg. Het systeem houdt bij wat er aangevraagd is. Daarnaast is de afhandeling op de prikpost veel sneller, want er hoeft geen papieren administratie meer te worden bijgehouden. Komt het bloed aan op ons lab, dan kunnen we de order sneller en efficiënter verwerken.” Tests wijzen uit dat het digitaal papierloos aanvragen
in de huisartsenpraktijken nauwelijks meer tijd kost dan aanvragen op papier.laboratoriumSHO is het eerste laboratorium in Nederland dat in samenwerking met ZorgDomein van start gaat met papierloos aanvragen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van het platform van ZorgDomein, dat als marktleider door zo’n 70 procent van de Nederlandse huisartsen wordt gebruikt als digitaal verwijssysteem. SHO biedt haar volledige dienstenpakket al sinds 2010 digitaal aan via Zorgdomein en nu dus op twee prikposten al volledig geautomatiseerd.
SHO Centra voor medische diagnostiek staat voor onafhankelijke diagnostiek dichtbij. Zij ondersteunt
met diverse onderzoeken huisartsen, verloskundigen en andere zorgverleners. SHO heeft meer dan 140 diagnostische centra en prikposten. SHO is dus altijd in de buurt. Op de SHO-locaties kunnen patiënten terecht voor bijvoorbeeld bloedafname, urineonderzoek, het maken van een hartfilmpje, echografie of longfunctieonderzoek.

Bron: SHO

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen