SHO start pilot digitaal Papierloos Aanvragen

0
211

Samenwerking met zorgdomein voor digitale labaanvragenDinsdag 15 oktober is SHO Centra voor medische diagnostiek gestart met een pilot om digitaal papierloos aanvragen van laboratorium diagnostiek mogelijk te maken. In Losser (Overijssel) en Dieren (Gelderland) heeft SHO twee prikposten volledig geautomatiseerd en zijn tien huisartspraktijken via ZorgDomein bij de pilot aangesloten. In Dieren is de pilot per 15 oktober van start gegaan, Losser volgt zo spoedig mogelijk.

De nieuwe, digitale werkwijze zal in samenwerking met de aangesloten huisartsen de komende maanden uitgetest worden in Dieren en Losser. Digitaal papierloos aanvragen heeft potentieel veel voordelen, zo vertelt Erik Bos, manager ICT bij SHO en projectleider Papierloos Aanvragen: “Bij het digitaal papierloos aanvragen blijft de arts altijd inzicht houden in wat hij heeft aangevraagd. Nu geeft hij de patiënt een formulier mee en is het weg. Het systeem houdt bij wat er aangevraagd is. Daarnaast is de afhandeling op de prikpost veel sneller, want er hoeft geen papieren administratie meer te worden bijgehouden. Komt het bloed aan op ons lab, dan kunnen we de order sneller en efficiënter verwerken.” Tests wijzen uit dat het digitaal papierloos aanvragen
in de huisartsenpraktijken nauwelijks meer tijd kost dan aanvragen op papier.laboratoriumSHO is het eerste laboratorium in Nederland dat in samenwerking met ZorgDomein van start gaat met papierloos aanvragen. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van het platform van ZorgDomein, dat als marktleider door zo’n 70 procent van de Nederlandse huisartsen wordt gebruikt als digitaal verwijssysteem. SHO biedt haar volledige dienstenpakket al sinds 2010 digitaal aan via Zorgdomein en nu dus op twee prikposten al volledig geautomatiseerd.
SHO Centra voor medische diagnostiek staat voor onafhankelijke diagnostiek dichtbij. Zij ondersteunt
met diverse onderzoeken huisartsen, verloskundigen en andere zorgverleners. SHO heeft meer dan 140 diagnostische centra en prikposten. SHO is dus altijd in de buurt. Op de SHO-locaties kunnen patiënten terecht voor bijvoorbeeld bloedafname, urineonderzoek, het maken van een hartfilmpje, echografie of longfunctieonderzoek.

Bron: SHO