E-mailservice ‘4’ wordt overspoeld met inschrijvingen

Array

Duizend fans van 4, een voor medisch wetenschappelijke informatie. Wie zich aanmeldt, krijgt elke week per e-mail een overzicht van publicaties uit de vier meest vooraanstaande medische tijdschriften.

Origineel
Elke maandagmiddag stuurt het redactieteam van 4 een e-mail uit, met daarin de samenvattingen van originele artikelen, trials en reviews die de afgelopen week zijn gepubliceerd in vakbladen The New England Journal of Medicine, Lancet, BMJ en JAMA. Inschrijven voor deze e-mailservice is gratis.

4abstracts01-grDuizend
Twee weken na de start hebben al meer dan duizend mensen zich ingeschreven voor 4. “Een heuglijk moment”, zegt initiatiefnemer Robbert van Onkelen. “We ontvangen inschrijvingen van studenten, maar ook van specialisten en hoogleraren. De service is bedoeld voor iedereen in de gezondheidszorg. De reacties zijn positief.”

Hoogte
“Er wordt zo veel gepubliceerd dat het lastig is om overal van op de hoogte te blijven”, vervolgt Van Onkelen. Tijdens een bezoek aan de Oxford Universiteit hoorde hij over deze service. Die wordt in Engeland aangeboden door de Nationele Gezondheidsdienst aan mensen in de gezondheidszorg. “Ontzettend handig, dat moest ik naar Nederland halen.”

Sceptisch
Vervolgens schreef hij uitgevers van de bladen aan. Sommigen waren sceptisch over het plan, maar gaven uiteindelijk toch toestemming om de abstracts over te nemen.

Vakgebied
Inmiddels zijn de voorbereidingen in volle gang om deze service ook voor specifieke vakgebieden aan te bieden, bijvoorbeeld chirurgie of interne geneeskunde.

Meer informatie en inschrijven: ga naar de website van 4.

Bron: Erasmus MC

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen