Nationaal congres voor mensen met Bechterew staat in teken van bewegen

0
558

Actie met bekende sportinstructeurs en informatie van reumatologen
In Nederland hebben zo’n twee op de duizend mensen de ziekte van Bechterew, een reumatische aandoening. Actief en in beweging blijven is essentieel voor deze groep mensen om verstijving van gewrichten tegen te gaan. Op zaterdag 9 november vindt in Topsportcentrum Rotterdam het nationale congres Bechterew Actief 2013 plaats. Mensen met Bechterew, jonge mensen met rugproblemen en reumatologen worden verwelkomd op deze sportieve en informatieve dag.

Organisator, de Stichting Bechterew in Beweging, viert dit jaar haar 10e verjaardag en stelt daarom een bijzonder programma samen. Olga-en-DucoZo zijn er talrijke sportieve workshops, onder meer onder begeleiding van professionals als Olga Commandeur, Duco Bauwens en ambassadeur van de stichting Annemarie Thomas die zelf ook de ziekte heeft. Het is een mooie gelegenheid om kennis te maken met sporten als volleybal, badminton, skaten, spinning, fitness, bechterewworkout, zumba, nordic-walking, dance-for-fun, etc.

Ook delen reumatologen hun kennis tijdens presentaties. Thema’s die onder meer aan bod komen, zijn nieuwe medicijnen, samenwerken met de huisarts, de waarheid over Bechterew, oogontsteking bij Bechterew, etc.

Aanmelden
Op www.stichting-bechterew.nl kan men zich aanmelden en is het volledige programma te vinden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Over Bechterew
De ziekte van Bechterew is genoemd naar de arts die het ziektebeeld voor het eerst heeft omschreven: de Russische neuroloog en psychiater Vladimir von Bechterew. De Latijnse naam voor Bechterew is: Spondylitis Ankylopoetica (SA). Bij deze aandoening raken de gewrichten van het bekken en de wervelkolom ontstoken. De ontstekingen zijn pijnlijk en er kan stijfheid ontstaan. Op den duur leiden de ontstekingen tot een verstijving van de wervelkolom. Soms doen de ontstekingen zich ook voor in de gewrichten van de borstkas en van de armen of benen, of – in een enkel geval – in de achillespees. De ziekte kan grillig verlopen, met afwisselend actieve en rustige periodes. Twee op de duizend mensen heeft Bechterew. Bechterew komt vaker voor bij mannen dan bij vrouwen en begint meestal tussen het 15e en 35e levensjaar.

Vorig artikelFlexibilisering en werkdruk in de zorg neemt toe
Volgend artikelVierde versneller bij Radiotherapie voorkomt wachttijden
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.