Hartverwarmende en emotionele uitreiking Amphia Lintjes

Amphia-Lintjesregen-logo-defZorg voor kankerpatiënten gaat verder dan medische hulp
Op zaterdag 26 oktober organiseerde het Amphia Ziekenhuis voor het derde achtereenvolgende jaar de Amphia Lintjesregen. Onder het motto ‘Kanker verdient niemand. Een lintje wel!’ werd het een hartverwarmende en emotionele middag waar de inzet van vijftien personen, basisschool Sint Maerte en Stichting De Honingraad werd gewaardeerd met het Amphia Lintje. Het lintje is een erkenning voor mensen die nét dat stapje extra zetten om het leven van een kankerpatiënt aangenamer te maken. Elke lintjesdrager heeft een bijzonder en bewogen verhaal.

Zo nomineerde Veerle van zes jaar uit Breda, samen met haar ouders de Sinte Maerteschool. “ Ik en mijn papa en mama vinden dat mijn school een lintje verdient omdat ik dankzij hen zoveel mogelijk ‘gewoon’ kan zijn. Dat komt door de fantastische juffen die ik heb. Ik mag later beginnen op school of eerder naar huis als dat nodig is en ik heb ook een eigen toilet omdat dit hygiënischer is. Door alle hulp van school wordt het mij en mijn ouders een beetje makkelijker gemaakt.

Ook Peter, vierendertig jaar, uit Rijen, heeft het Amphia Lintje dubbel en dwars verdiend. Hij werd tot twee keer toe in de bloei van zijn leven geconfronteerd met kanker. Een zware dobber, maar hij wist zijn ziekte om te zetten in iets positiefs. Hij zet zich met hart en ziel in voor zijn stichting ‘Op Den Alpe Rijen’ waarmee hij geld inzamelt om het leven van mensen met kanker een beetje aangenamer te kunnen maken.

“Het zijn juist deze mensen die belangeloos, en vaak als vanzelfsprekend, een extra stap zetten in de intensieve zorg voor iemand anders. Deze mensen hebben wij hard nodig. Zij voegen heel veel toe aan de medische zorg in een ziekenhuis. Goede zorg gaat namelijk verder dan medische hulp alleen. Het draait ook om het netwerk van mensen om de patiënt heen. En die hulp wil Amphia de erkenning geven die het verdient”, aldus Hans Meij namens de directie van het Amphia Ziekenhuis. “Iedereen heeft een eigen, vaak aangrijpend, verhaal. Maar de onbaatzuchtige hulp die mensen vanuit hun hart bieden aan een ander staat altijd centraal. Het is hartverwarmend om te zien dat mensen bereid zijn zoveel voor elkaar te doen. En wij zijn trots dat wij als ziekenhuis hiervoor aandacht kunnen vragen met onze Amphia Lintjesregen.”

Jury
Iedereen kon een kandidaat voor het Amphia Lintje nomineren. Een professionele, betrokken jury bepaalde welke genomineerden dit jaar het grootste verschil maakten en het Amphia Lintje in ontvangst mochten nemen. De jury bestond uit twee internist-oncologen en een uroloog uit het Amphia Ziekenhuis, de regiocoördinator van KWF Kankerbestrijding en Amphia-directeur Hans Meij als voorzitter.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen