Open huis nieuwe locatie ouderenzorg Saxenburgh Groep in Ommen

Array

BANNERVERHUIZINGHet is bijna zover dat een deel van de bewoners van Zorgcentrum Oldenhaghen verhuist naar de nieuwe ouderenzorglocatie van de Saxenburgh Groep in woonwijk Alteveer in Ommen. Vóórdat bewoners en medewerkers hun intrek nemen, krijgen belangstellenden de gelegenheid om zelf een kijkje te nemen in het nieuwe gebouw. Vrijdag 8 november van 14.00 tot 21.00 uur is er een open huis.

In wijk Alteveer te Ommen aan de Haarsweg, tussen basisschool Het Palet en kinderopvang Kwibus van Landstede, is de nieuwe zorglocatie van de Saxenburgh Groep verrezen. In het gebouw zijn zeven groepswoningen gerealiseerd voor ouderen. De nieuwe locatie in Ommen is een kleinschalige woonvorm en biedt woonruimte aan 48 cliënten met behoefte aan 24-uurs zorg. Elke cliënt heeft een eigen zit-slaapkamer met badkamer. Elke woning beschikt over een gezamenlijke huiskamer waar de bewoners de dag kunnen doorbrengen. Het gebouw krijgt tevens de functie van wijksteunpunt voor buurtbewoners in alle leeftijden. Mede door subsidie van de gemeente Ommen is het mogelijk om deze functie hier te realiseren.

Verhuizing
De bouwwerkzaamheden zijn afgerond, de inrichting is zo goed als af. Bewoners, familie en medewerkers hebben alvast gekeken hoe het nieuwe onderkomen er van binnen uitziet. De verhuisdozen en verhuiswagens zijn besteld en de verhuisdatum is bepaald: Maandag 11 en dinsdag 12 november gaat het gebeuren. Dan gaat een deel van bewoners en medewerkers van Zorgcentrum Oldenhaghen over naar Alteveer. Een dag later vertrekt het andere deel tijdelijk naar De Imminkhoeve in Lemele, om terug te keren naar Ommen zodra het nieuwe Oldenhaghen gereed is.

Open huis
Voorafgaand aan de verhuizing wil de Saxenburgh Groep iedereen in de gelegenheid stellen om de nieuwe woon-zorglocatie in Alteveer te bekijken en kennis te maken met het zorg- en dienstenaanbod van de Saxenburgh Groep op deze plek. Daarom is er op vrijdag 8 november van 14.00 – 21.00 uur een open huis. Bezoekers kunnen tevens een enquêteformulier invullen met ideeën over de invulling van het wijksteunpunt. De officiële opening van het gebouw vindt begin van het nieuwe jaar plaats. Dan volgt ook de bekendmaking van de naam van deze nieuwe locatie van de Saxenburgh Groep.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen