Barry Atsma trotseert hoogtevrees voor Diabetes Fonds

Array

Op 11 november gaat acteur Barry Atsma abseilen van een 50 meter hoog gebouw op het Stationsplein in Amersfoort. Als ambassadeur van het Diabetes Fonds lanceert hij hiermee de Nationale Traploopweek, onder het motto ‘Abseilen van je kantoorpand? Of je neemt de trap!’ Het publiek is om 12.15 u welkom om Barry Atsma vanaf het Stationsplein aan te moedigen.

Tijdens de Nationale Traploopweek van 11- 15 november roept het Diabetes Fonds iedereen op om vaker de trap te nemen. Dat draagt bij aan een gezonder leven voor iedereen met én zonder diabetes. Barry Atsma 2013Hanneke Dessing, directeur Diabetes Fonds: ‘Langdurig zitten is het nieuwe roken. De gezondheidsrisico’s zijn net zo ernstig. Traplopen is een snelle en doeltreffende manier om aan voldoende lichaamsbeweging te komen, zeker voor mensen met een zittend beroep.’

Hoogtevrees
Het is voor Barry Atsma niet vanzelfsprekend dat hij van de 50 meter hoge Argonaut – waarin het Diabetes Fonds gehuisvest is – gaat abseilen. Atsma: “Ik vind het heel eng, want ik heb hoogtevrees. Maar ik wil met deze actie ook wat laten zien. Ik ga over mijn eigen grenzen heen, om hiermee ook anderen aan te sporen. Laat die lift voor wat het is en – al kost het moeite – neem die trap!” Mede dankzij de samenwerking met Anchada Events wordt de abseil van Barry Atsma mogelijk gemaakt.

Over het Diabetes Fonds
Het Diabetes Fonds werkt aan oplossingen voor diabetes en is de grootste financier van diabetesonderzoek in Nederland. Sinds de oprichting in 1978 werd door het Diabetes Fonds meer dan 100 mln euro geïnvesteerd, zowel in fundamenteel als toegepast onderzoek. In Nederland zijn er een miljoen mensen met diabetes, waarvan 900.000 mensen diabetes type 2 hebben. Bij diabetes heeft het lichaam moeite om de bloedsuiker normaal te houden. Als de bloedsuiker jarenlang te hoog is, lijdt het lichaam daaronder. En dat heeft ernstige gevolgen: hartaandoeningen, slechter zien of blind worden, beschadiging van nieren en zenuwstelsel.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen