Maasstad Ziekenhuis start Vaatcentrum

De samenwerking tussen de interventieradiologen en vaatchirurgen in het Maasstad Ziekenhuis is bekrachtigd door het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst voor het nieuwe multidisciplinaire Vaatcentrum. Dr. André de Smet, vaatchirurg: “Voor de patiënt met vaatproblemen betekent onze geïntegreerde aanpak dat deze de best mogelijke behandeling krijgt. Het gaat vaak om kwetsbare patiënten, dus moet je alle behandelopties overwegen en met elkaar bekijken welke behandeling het minst ingrijpend is en het beste resultaat oplevert. De interventieradiologen en vaatchirurgen werken ieder vanuit hun eigen expertise, de vakgebieden zijn volop in ontwikkeling, maar wil je vooruit dan heb je de ander nodig.”

dr Andre de Smet en dr Dammis Vroegindeweij

Dr. André de Smet, vaatchirurg en dr. Dammis Vroegindeweij, interventieradioloog

Ook de radiologen zijn enthousiast. “Ik juich deze intensievere samenwerking van harte toe,” vertelt dr. Dammis Vroegindeweij, interventieradioloog bij het Maasstad Ziekenhuis. “Er is inmiddels zoveel meer mogelijk zowel op radiologisch gebied als chirurgisch dan tien jaar geleden, de grenzen verschuiven. Kennisuitwisseling is daarom een verrijking van ons vak. Wekelijks bespreken we gezamenlijk de complexe gevallen. Ook vind ik het een groot voordeel dat ik bij patiënten het hele traject doe, vanaf het begin tot en met de nacontrole in plaats van alleen een onderdeel. Ook dat komt de patiëntenzorg ten goede, elke patiënt krijgt een behandelplan en vooraf is duidelijk wie de behandeling uitvoert.”

De intentie is om de samenwerking binnen het Vaatcentrum verder uit te breiden met interventiecardiologen, dermatologen, neurologen, nefrologen en vasculair geneeskundigen om op die manier alle expertise binnen het ziekenhuis optimaal te benutten.

 

 

 

 

Recente artikelen