Van massaontslag bij Jeugdzorg Nederland geen sprake

0
200

‘Jeugdzorg dreigt met massaontslag’, zo schrijft De Telegraaf vandaag. Maar dit blijkt niet te kloppen. Het klopt dat de hele jeugdzorgsector, en dus ook de Bureaus Jeugdzorg door onduidelijkheid over de financiering onder grote financiële druk staan. De huidige contracten met de provincies eindigen pas op 31 december 2014. Over het budget per 1 januari 2015 is nog te weinig duidelijkheid. Als er aan die situatie niets verandert, dan dreigen er wel in de loop van 2014 faillissementen.

Vice-voorzitter Jan-Dirk Sprokkereef van Jeugdzorg Nederland: ‘De Transitiecommissie onder leiding van Leonard Geluk heeft de problematiek van de Bureaus Jeugdzorg goed in beeld en nadrukkelijk onder de aandacht gebracht in haar rapport.jeugdzorg nederland De staatssecretarissen Van Rijn en Teeven hebben in reactie hierop aangegeven dat ze actief aan de slag gaan met de geschetste problemen. We rekenen er dan ook op dat er een oplossing gevonden wordt, want het belang is groot, voor iedereen. En zeker voor de kwetsbare kinderen die onder deze zorg vallen’. Jeugdzorg Nederland vecht er voor om met de betrokken ministeries en de VNG tot een oplossing te komen om collectief ontslag te voorkomen.