Nieuw Maag Darm Levercentrum IJsselland Ziekenhuis opent haar deuren

samen bij elkaarSinds 22 oktober 2013 worden patiënten met een maag-, darm- of leveraandoening behandeld in het nieuwe maag-, darm- en levercentrum (MDL centrum) van het IJsselland Ziekenhuis.

Op 28 november wordt het nieuwe centrum officieel geopend door burgemeester Frank Koen van Capelle aan den IJssel samen met een patiënt van het MDL centrum. Op 30 november kan iedereen die interesse heeft een kijkje komen nemen in het MDL centrum van 11.00 – 14.00 uur.

Alles bij elkaar in één centrum
Patiënten met maag-, darm- of leverziekten kunnen in het nieuwe centrum terecht voor bijna alle behandelingen en onderzoeken. Voordeel van het MDL centrum is, dat de patiënt niet meer het hele gebouw door hoeft te lopen, maar nu alles bij elkaar in één centrum vindt. De patiënt die hier voor het eerst komt, kan zich in het MDL centrum inschrijven. Patiënten komen hier ook voor het spreekuur op de polikliniek en voor endoscopisch onderzoek. Patiënten die een roesje hebben gehad, kunnen wakker worden en bijkomen op een speciaal daarvoor ingerichte dagverplegingsunit.

MDL-arts dr. T.J. Tang: ‘We hebben er altijd naar gestreefd om de patiënt de beste kwaliteit van zorg te geven. Dat kan alleen maar als we gebruik maken van de allernieuwste onderzoeks- en behandelmethoden in een prettige en veilige omgeving voor de patiënt. Tevens doen we ons best om het verblijf van de patiënt zo aangenaam mogelijk te laten verlopen. Het nieuwe MDL centrum biedt ons nu de faciliteiten om dit te realiseren.’

Bovenregionale functie
De maag-, darm- en leverzorg van de MDL-artsen, chirurgen, internisten en oncologen van het IJsselland Ziekenhuis heeft een belangrijke bovenregionale functie. Het IJsselland biedt een breed pakket op dit vakgebied en loopt voorop in nieuwe ontwikkelingen. Het aantal MDL artsen is in het laatste decennium van twee naar zes uitgebreid. Door specifieke kennis en ervaring kunnen ook minder vaak voorkomende en gecompliceerde ziektebeelden worden behandeld.