Onlangs berispte neuroloog Evert Sanders plotseling overleden

Array

De Bredase neuroloog Evert Sanders (59)  is dinsdag overleden, zo bevestigt advocaat Coen Verberne van Holla Advocaten. Sanders werkte tot februari 2012 in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Sanders is een natuurlijke dood gestorven. Waar Sanders precies aan is overleden is niet bekend. “Vermoedelijk gaat het om hartfalen.  Advocaat Coen Verberne verdedigde Sanders in een  tuchtzaak waar maandag een uitspraak in kwam. De neuroloog raakte in opspraak omdat hij op ontoelaatbare wijze heeft geëxperimenteerd met patiënten. Sinds afgelopen maandag mocht Sanders alleen nog onder toezicht als neuroloog werken. De IGZ had geëist dat de arts een definitief beroepsverbod zou worden opgelegd. De tuchtrechter verklaarde maandag wel alle klachten tegen Sanders gegrond. Sanders gaf aan dat hij ‘de grens benaderd, maar zijn de patiënten nooit in gevaar heeft gebracht.  dood euthanasie eindeMaandag nog melde zijn advocaat Verberne nog dat is Sanders opgelucht was. “De kritiek is stevig, maar we zijn redelijk verheugd.” , zo liet hij weten in de media.  Sinds 1980 deed Sanders onderzoek naar Multiple Sclerose (MS). De neuroloog was tot februari vorig jaar werkzaam in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Eind vorig jaar werkte Sanders vier maanden in het Lievensberg Ziekenhuis in Bergen op Zoom. Daar werkte hij, op verzoek van de IGZ, onder toezicht, omdat er al een onderzoek liep naar zijn werk.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen