Ruim ton schadevergoeding Duits slachtoffer Jansen Steur

0
179
Een ziekenhuis in het Duitse Worms betaalt meer dan 120.000 euro aan nabestaanden van een overleden ex-patiënt van de omstreden oud-neuroloog Jansen Steur, zo meldt RTV-Oost op haar website.
Het Duitse slachtoffer kwam door een verkeerde ruggenprik in een rolstoel terecht omdat Jansen Steur een zenuwen had beschadigd. Een door een Duitse rechtbank benoemde onafhankelijke deskundige stelde onlangs vast dat de oud-neuroloog daarbij medisch verwijtbaar had gehandeld. Het Duitse ziekenhuis is naar aanleiding van het onderzoek van een onafhankelijk neuroloog tot betaling van de schadevergoeding overgegaan. De ziekenhuisdirectie ontkent dat, zo valt op de website van letselschadespecialist Yme Drost te lezen.

Na het ontslag van de patiënte uit het ziekenhuis, moest zij noodgedwongen naar een verpleegtehuis waar zij eerder dit jaar overleed. De Nederlandse advocaat van Jansen Steur heeft altijd beweerd dat de oud-neuroloog in Duitsland geen fouten heeft gemaakt.

Jansen SteurJansen Steurt staat op dit moment terecht voor de rechtbank in Almelo. Dit is de eerste Duitse schadevergoeding door Jansen Steur die in de openbaarheid komt. Jansen Steur maakte de medische fout in 2011 in Duitsland, twee jaar nadat hij in Nederland was aangeklaagd en zichzelf als arts en neuroloog had laten uitschrijven uit het  BIG-register.Volgens de Duitse advocate van de nabestaanden, Michaela Bürgle, zou de hoge schadevergoeding een schuldbekentenis van het ziekenhuis zijn.
Vorig artikelRadio-uitzending VPRO over met medicijn voor PNH-patiënten Soliris©
Volgend artikelSpoedzorg kan efficiënter
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.