Luidste snurker van Nederland 2013 breekt records

0
392
De luidste snurker van Nederland 2013 is gevonden na de zoektocht ”Wie is de luidste snurker van Nederland 2013?”
Met een score van 90dB breekt de luidste snurker van Nederland 2013 alle records.
Het luidste snurkgeluid welke opgestuurd is heeft een gemeten piek van maar liefst 90 decibel, wat gelijk staat aan het geluid van een drilboor.
‘s Nachts behoort het rustig te zijn, 90dB is dan ook ver boven de grens burengerucht, het kan dan ook zomaar zijn dat dit snurkgeluid zelfs bij de buren hoorbaar is.snurken vrouwDe snurkkliniek heeft ook dit jaar weer honderden snurkgeluiden binnen gekregen.
Hiermee kunnen we wel concluderen dat snurken behoorlijk ”leeft” in Nederland en dat we met recht kunnen spreken van een groot maatschappelijk probleem.

In 2012 was de luidste snurker van Nederland een vrouw en tot dan recordhoudster met een gemeten piek van 85dB. Dit jaar is het luidste snurkgeluid opnieuw in handen van een man en is er voor het eerst een piek van 90dB gemeten. Hiermee hebben we dan ook meteen een nieuw record te pakken!

Door deze wedstrijd probeert de kliniek het snurkprobleem meer bespreekbaar te maken. Op snurken rust nog steeds een behoorlijk taboe, vooral onder vrouwen is het probleem nog altijd moeilijk bespreekbaar en vinden dames het vervelend.

Toch kan het snurkprobleem niet alleen voor geluidsoverlast zorgen, snurken kan zelfs fysieke klachten teweeg brengen zoals ochtendhoofdpijn, vermoeidheidsklachten en concentratieverlies.
Snurken wordt veroorzaakt doordat de tong verslapt en de keelholte inzakt. Hierdoor komen er trillingen vrij welke het snurkgeluid zijn.

De winnaar van 2013 krijgt een op maat gemaakte snurkbeugel welke de tong controleert zodat de keelholte vrij blijft en het snurkprobleem verholpen is.

Vorig artikelInwoners de dupe van nieuwe wetsvoorstel Wmo
Volgend artikelTzorg is bereid hulp bij huishouden van Cordaan in Zaanstad te continueren
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.