Klant: VGZ beste zorgverzekeraar op het web

website-onderhoudConsumenten die zich online oriënteren op een nieuwe zorgverzekering, wijzen VGZ aan als favoriete aanbieder met de beste website. Dit blijkt uit onderzoek van onafhankelijk onderzoeksbureau WUA! VGZ krijgt van de consument de voorkeur boven Independer en CZ. VGZ eindigde twee jaar geleden nog als achtste en vorig jaar als derde. Op álle thema’s waarop de respondenten websites toetsen, krijgt VGZ.nl hogere waarderingen dan in november 2012. De website staat met bijna alle deelscores in de top van de ranglijst. VGZ is enorm trots op de ontvangen prijs.

45% van de respondenten komt in de zoektocht naar een zorgverzekering  op VGZ.nl terecht. Een kwart hiervan wijst VGZ uiteindelijk aan als favoriet, waarmee de verzekeraar qua voorkeur op de eerste plaats eindigt. Termen die in de motivatie van de keuze voor VGZ veel worden gebruikt, zijn duidelijkheid en vertrouwen.
De belangrijkste reden om voor een zorgverzekeraar te kiezen waren de premie (50%), dekking (33%) en het vertrouwen (17%). Eén op de zes respondenten hanteert vertrouwen in de aanbieder dus als belangrijkste criterium. VGZ laat juist op dit onderdeel een spectaculaire stijging zien: van de negentiende plaats vorig jaar naar de derde plaats. ‘De website draagt zorg, rust en betrouwbaarheid uit’, aldus een overtuigde bezoeker.
VGZ is erg trots op de ontvangen prijs. “We hebben de afgelopen periode veel klantonderzoek gedaan en de leerpunten daaruit consistent doorgevoerd in onze website. De erkenning die we nu via WUA! van consumenten krijgen is een prachtige beloning voor onze inspanningen. Het onderstreept eens te meer dat luisteren naar je klanten loont “, aldus Karian Inpijn, manager Kanaalmanagement van Coöperatie VGZ.