Canon tovert Isala Amalia kindercentrum om tot vrolijk strand

Array

Mede dankzij de steun van vele sponsoren is het Isala Amalia kindercentrum omgetoverd tot een vrolijk strand. De levensgrote fotowanden van Canon, ontwikkeld in samenwerking met Julia B.V. laten de kinderen eventjes vergeten waar ze zijn. De hele afdeling ademt plezier, strand, zon en zee uit. En niet alleen de kinderen vinden het een stuk prettiger, ook de ouders. Alle sponsoren kregen een ingelijste tekening uitgereikt, gemaakt door kinderen van de afdeling.

Het strandthema hoort al heel lang bij de kinderafdeling. Zo waren in de oudbouw van Isala wandtekeningen aangebracht van strandtaferelen. In de nieuwbouw is gekozen voor realistische foto’s om nog meer het ‘fijne vakantiegevoel’ op te roepen. ‘Wij willen kinderen geen sprookjeswereld voorspiegelen. Veel liever herinneren zij zich de vakanties met hun broertjes, zusjes en ouders,’ reageert een pedagogisch medewerkster tijdens de rondleiding.

Afhankelijk van sponsoren
Helaas kan niet alles uit het reguliere ziekenhuis budget worden gefinancierd. Stichting Vrienden van Isala komt dan om de hoek kijken. Dit keer ging het anders. Vele sponsoren hebben bijgedragen aan de aankleding om het strandthema nog meer kracht bij te zetten zoals Julia B.V., Provincie Overijssel, Rotary Zwolle en de heer Veenhof (oud-etaleur). Zo ook Canon Business Center Zwolle. “Onze steun aan de kinderafdeling past naadloos bij wie wij als Imagecenter willen zijn. De fotowanden zijn prachtig geworden!” reageert Theo Hek, commercieel directeur bij Imagecenter Zwolle. “Kyosei is al jaren de bedrijfsfilosofie van Canon en staat voor samenwerken en leven voor het algemeen belang. Deze filosofie is de basis van onze missie en waarden.”

Isala Amalia kindercentrum
Kinderen zijn er samen met leeftijdgenoten en de verpleging is speciaal afgestemd op kinderen. Zo bieden zij kinderen een veilige omgeving. Medische handelingen, hoe klein ook, vinden in principe niet plaats op de kamer van het kind. Ook worden ouders/verzorgers zoveel mogelijk betrokken bij de zorg. Dit is prettig voor zowel kind als ouders/verzorgers. Meer informatie: www.isala.nl/amalia-kindercentrum

 

Recente artikelen