Opening vernieuwde kinderafdeling Maastricht UMC+

Array

Op woensdag 13 november werd vernieuwde kinderafdeling van het Maastricht UMC+ geopend. Zo is onder andere de medium care onder handen genomen en heeft de gehele afdeling een compleet nieuwe uitstraling gekregen. Om 17.00 uur verrichten twee kinderen samen met de heer Lou Brans Brabant, vice-voorzitter Raad van Bestuur, de officiële openingshandeling. Voor de ruim 250 aanwezigen, waaronder 75 kinderen, is een feestelijk programma georganiseerd.

Eén van de belangrijkste vernieuwingen is de verbouwing van de zogenoemde medium care. Waar kinderen voorheen lagen op 4-persoonskamers, zijn deze nu omgebouwd tot 2-persoonskamers.

Twee kinderen openden samen met de heer Lou Brans Brabant, vice-voorzitter Raad van Bestuur, op woensdag 13 november de vernieuwde kinderafdeling

Twee kinderen openden samen met de heer Lou Brans Brabant, vice-voorzitter Raad van Bestuur, op woensdag 13 november de vernieuwde kinderafdeling

“Dat geeft veel meer rust en privacy voor de kinderen en hun ouders,” zegt Simone Janssen, hoofd van de kinderafdeling. “Daarnaast zijn ook nog de medicijnkamer, de ontvangstbalie en de wachtruimtes helemaal vernieuwd. De afdeling heeft daarmee een heel nieuwe en frisse uitstraling gekregen.” Bij de opening verzorgen verpleegkundigen van de kinderafdeling een rondleiding, zodat alle belangstellenden een eerste impressie kunnen krijgen.

Tijdens de feestelijkheden van aanstaande woensdag zal het ook de kinderen aan niets ontbreken. Speciaal voor de gelegenheid zorgen Cliniclowns, Micky en Minnie Mouse en Dolph de sneltekenaar voor het nodige vertier. Kinderen die een zieke teddybeer hebben kunnen deze meenemen om ze door de aanwezige Teddyberendokters te laten behandelen. Bert Buis KinderTV, de kinderzender van Maastricht UMC+, zal voor alle kinderen die in het ziekenhuis liggen en niet aanwezig kunnen zijn live verslag doen van de opening.

De opening van de kinderafdeling vindt plaats op woensdag 13 november en duurt van 16.00 uur tot 18.00 uur.

Twee kinderen openden samen met de heer Lou Brans Brabant, vice-voorzitter Raad van Bestuur, Lou Brans Brabant op woensdag 13 november de vernieuwde kinderafdelingTwee kinderen openden samen met de heer Lou Brans Brabant, vice-voorzitter Raad van Bestuur, op woensdag 13 november de vernieuwde kinderafdeling

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen