Slotervaart Ziekenhuis toch verkocht aan MC | Groep van Loek Winter

0
389

Het Slotervaartziekenhuis in Amsterdam komt in handen van zorgondernemer Loek Winter. Met de verkoop komt een einde aan een een langdurige aandeelhoudersstrijd die sinds eind vorig jaar aan de gang was. Woensdagmiddag leek de verkoop op losse schroeven te staan toen de Ondernemingskamer uitspraak in de zaak die de zakenfamilie Schram had aangespannen om de verkoop van het Slotervaartziekenhuis aan zorginvesteerder Loek Winter af te dwingen. De Ondernemingskamer zet grote vraagtekens bij de noodzaak van de overname van het Slotervaartziekenhuis door zorginvesteerder Loek Winter. De advocaat van Aysel Erbudak, Gerjanne te Winkel, beschouwt de uitspraak van de rechter als een overwinning.  In oktober kwamen de vennootschappen onder tijdelijk bestuur van onafhankelijk bestuurder Charlotte Insinger.

slotervaartziekenhuis (02)_1Insinger werd in november geconfronteerd met het feit dat de familie Schram het ziekenhuis had verkocht aan zorginvesteerder Winter. Als tijdelijk bestuurder moet zij nu beslissen of deze overname moet doorgaan of niet. Volgens de familie Schram en het ziekenhuis zelf zou de deal geen uitstel kunnen velen, omdat de zorginstelling op de rand van faillissement staat. Medeaandeelhouder Erbudak betoogde maandag voor de rechter echter dat dit onzin is.

Loek Winter wilde met zijn MC | Groep al langer het ziekenhuis in Slotervaart  kopen. Het bestuur van het ziekenhuis liet eerder al weten dat het ziekenhuis gebaat is bij een snelle verkoop. Het ziekenhuis leed vorig jaar een verlies van 2,1 miljoen euro en zou direct opeisbare leningen niet zomaar kunnen terugbetalen.

Vandaag maakte Charlotte Insinger toch de overname bekendgemaakt. Winter betaalt 29 miljoen euro voor het hospitaal.