biotechbedrijf to-BBB betreedt Chinese markt door samenwerking met Sihuan

Array

samenwerkingto-BBB betreedt Chinese markt door samenwerking met Sihuan

·       Grote medische noodzaak voor oncologische medicijnen werkzaam in hersenen
·       Samenwerking verbreedt pijplijn
·       G-Technology® van to-BBB getest op oncologische hersenmedicijnen van Sihuan

to-BBB, de Leidse biotechnologie onderneming die zich richt op verbeterd transport van medicijnen door de bloed-hersenbarrière, gaat samenwerken met het in Hong Kong gevestigde Sun Moral International (HK) Limited, onderdeel van het vooraanstaande Chinese farmaceutische concern Sihuan Pharmceutical Holdings Group. De samenwerking moet leiden tot gezamenlijk onderzoek naar en de ontwikkeling van nieuwe medicijnen tegen aandoeningen van het centrale zenuwstelsel en biedt een uitstekende kans voor to-BBB om de omvangrijke Chinese markt te betreden.  Met de aanvangsfase zijn enkele honderdduizenden euro’s gemoeid. De uiteindelijke marktomvang in China wordt geschat op zo’n € 100 miljoen per product per jaar.

To-BBB en Sihuan zullen haalbaarheidsstudies opstarten voor een aantal van Sihuans hersenmedicijnen. Daarbij wordt  gebruikgemaakt van to-BBB’s G-Technology®, een gepatenteerde technologie voor langdurige afgifte en verbeterd transport van medicijnen door de bloed-hersenbarrière.

Bij positieve afronding van deze studies zullen beide ondernemingen een licentie-overeenkomst sluiten voor de gezamenlijke ontwikkeling van een of meer kandidaat medicijnen op basis van deze G-Technologie. Sihuan zorgt vervolgens voor de goedkeuring van de ontwikkelde medicijnen in China.

“Sihuan is deze samenwerking aangegaan vanwege de grote medische noodzaak voor medicijnen met een continue langdurige afgifte van werkzame stoffen aan het centrale zenuwstelsel”, zegt Dr. Che FengSheng, CEO and Chairman van Sihuan. “De samenwerking combineert perfect de onderzoeksinspanningen naar to-BBB’s technologie voor beter medicijntransport naar de hersenen met die van Sihuan op het gebied van oncologie en het centrale zenuwstelsel. Het R&D programma wordt  geleid door een gezamenlijke project board. Beide partijen zullen de onderzoeksresultaten van het project met elkaar delen”.

“We zijn blij met de erkenning die we van Sihuan hebben gekregen voor onze G-Technologie, die in haar visie de veiligste weg genereert waarlangs medicijnen in de hersenen gebracht kunnen worden door de bloed-hersenbarrière. Hierdoor kunnen er weer nieuwe therapieën komen voor de behandeling van vaak ernstig invaliderende aandoeningen aan het centrale zenuwstelsel,” zegt Pieter Gaillard, wetenschappelijk directeur (CSO) van to-BBB.

‘Ons unieke concept heeft al een aantal preklinische en klinische valideringen opgeleverd, waaronder de ontwikkeling van to-BBB’s verst gevorderde kandidaat-medicijn 2B3-101 tegen hersentumor, dat momenteel in de klinische fase IIa is en dus wordt getest op mensen”.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen