Crispijn van den Brand nieuwe voorzitter Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen (NVSHA)

Array

Bestuurswissel Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen
Crispijn van den Brand is sinds woensdag 18 december 2013 de nieuwe voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Spoedeisende Hulp Artsen. Hij volgt Menno Gaakeer op die deze functie de afgelopen 3,5 jaar bekleedde. Crispijn van den Brand gaat zich de komende jaren hard maken voor verlenging van de opleiding tot het Europese minimum van vijf jaar.

Crispijn van den Brand werkt als SEH-arts in het Medisch Centrum Haaglanden en is sinds vier jaar bestuurslid van de NVSHA. voorzitter NVSHAHij is blij met de benoeming en zegt zich de komende jaren naast het verlengen van de opleiding in te gaan zetten voor het bevorderen van wetenschappelijk onderzoek op het gebied van spoedeisende geneeskunde en het stimuleren van regionale samenwerking tussen SEH’s onderling en in de keten.

Aftredend voorzitter Menno Gaakeer, werkzaam in het UMC Utrecht, heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor de emancipatie en positionering van het vak van het vak spoedeisende geneeskunde en het op de agenda zetten van de verlenging van de opleiding tot SEH-arts. “Met de benoeming van Crispijn heeft de NVSHA een goede voorzitter en is de bestuurlijke continui?teit gewaarborgd.”

Over de NVSHA
De NVSHA staat voor de bevordering en borging van de kwaliteit en de emancipatie van het vakgebied Spoedeisende Geneeskunde. De NVSHA behartigt de belangen van SEH-artsen KNMG en arts-assistenten in opleiding.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen