Winnaar ideeënwedstrijd mocht AEX openen

Array
Brechtje Riphagen van het spinoffbedrijf Innofuse opende gisterochtend in Amsterdam de AEX-beurs met de bekende slag op de gong. Deze eer viel haar te beurt omdat zij op 17 december de Shell LiveWIRE Award 2013 won. Eerder won zij de ideeënwedstrijd Ureka Mega Challenge van het UMC Utrecht.

Riphagen opende de beurs in het bijzijn van president-directeur Shell Nederland B.V., Dick Benschop en directeur Syntens Innovatiecentrum, Piet van Staalduinen. Bekijk hier het filmpje van de gongslag. Op 13 december won Riphagen in het UMC Utrecht de derde editie van de Ureka Mega Challenge. Haar bedrijf Innofuse ontwikkelt een nieuw en gepatenteerd infuussysteem waarmee couveusebaby’s veilig meerdere medicijnen toegediend kunnen krijgen. Innofuse wordt ondersteund door Pontes Medical.Shell LiveWIRE is een internationaal programma dat jonge innovatieve ondernemers helpt met de ontwikkeling van hun bedrijf. Elk jaar ontvangen ruim 600 ondernemers kosteloos professioneel advies en trainingen in de vorm van masterclasses en krijgen zij toegang tot een netwerk van experts. Shell LiveWIRE is in 17 landen actief en wordt in Nederland uitgevoerd door Syntens Innovatiecentrum.De Shell LiveWIRE Award kende nog een succes voor het UMC Utrecht en Pontes Medical. Het bedrijf Dovideq Medical kreeg de publieksprijs voor de Scope Control. Kijkoperaties lopen regelmatig vertraging op doordat optieken van endoscopen defecten vertonen. Met de volautomatische endoscooptester van Dovideq Medical wordt dat voorkomen.

Bron: UMCU

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen