Groen licht voor verhuizing patiënten Meander Medisch Centrum in Amersfoort

Array

foto bij 1e persbericht STARTDe verhuizing van de patiënten naar het nieuwe Meander Medisch Centrum in Amersfoort kan beginnen. Alle voorbereidingen zijn afgerond en in het nieuwe ziekenhuis is alles klaar om de patiënten te ontvangen en medische zorg te geven. In totaal verhuizen vandaag, maandag 23 december 2013, 128 patiënten van de Amersfoortse locaties Lichtenberg en Elisabeth naar het nieuwe ziekenhuis aan de Maatweg 3 in Amersfoort. In de loop van de middag moeten alle patiënten verhuisd zijn.

Vroege start
Om 5.00 uur start de patiëntenverhuizing op de locatie Lichtenberg, om 8.00 uur gevolgd door de patiënten die zijn opgenomen op locatie Elisabeth. Er verhuizen  101 patiënten van locatie Lichtenberg en 27 patiënten van locatie Elisabeth. Vanaf 8.00 uur is de Spoedeisende Hulp geopend in het nieuwe ziekenhuis. Ook bevallingen vinden vanaf dat moment plaats op de nieuwe locatie. De Spoedeisende Hulp op de oude locatie Lichtenberg gaat dicht om 8.00 uur.

Persoonlijke aanpak
Tijdens de verhuizing staan het medisch welzijn, veiligheid en comfort van patiënten voorop. De patiënten worden per ambulance verhuisd. Er rijden steeds drie ambulances, begeleid door de politie. De rit duurt ongeveer een half uur. Elke patiënt is persoonlijk door zijn of haar arts geïnformeerd over de verhuizing. Een verpleegkundige begeleidt de patiënten op bed naar de uitgang waar de ambulance klaar staat. In het nieuwe ziekenhuis staan medisch specialisten en verpleegkundigen klaar om de patiënten goed op te vangen en naar hun eenpersoonskamer op hun nieuwe afdeling te begeleiden.

De verhuizing is het slotstuk van een jarenlange periode van voorbereidingen, bouwen, organiseren en  plannen uitwerken. Om de verhuizing in goede banen te laten verlopen, staat vandaag een team klaar van medisch specialisten, verpleegkundigen, facilitaire medewerkers, verhuizers, politie en RAVU.

Het nieuwe ziekenhuis vervangt de Amersfoortse locatie Lichtenberg en Elisabeth. De oude locaties sluiten hun deuren en worden op termijn gesloopt. De locatie van Meander Medisch Centrum in Baarn, de poliklinieken in Nijkerk en Barneveld en de prikpunten in de regio blijven open.

Volg de verhuizing
De verhuizing is vandaag te volgen op Twitter: @MeanderMC, Facebook /MeanderMC en op www.meandermc.nl

Over Meander Medisch Centrum
Meander Medisch Centrum heeft de ambitie om elke dag de beste zorg te leveren. Iedere patiënt kan rekenen op klantvriendelijke, deskundige en betrouwbare zorg. Meander Medisch Centrum is een topklinisch ziekenhuis, heeft medische opleidingen voor veel specialismen in huis en verricht veel wetenschappelijk onderzoek. De zorg in Meander is hooggespecialiseerd en gebaseerd op de nieuwste medische inzichten.

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen