Santeon en Roche Diagnostics kwaliteitsimpuls in laboratoriumdiagnostiek

Array

De klinisch chemische laboratoria van de Santeon ziekenhuizen en Roche Diagnostics Nederland hebben een overeenkomst ondertekend voor een duurzame samenwerking. Hiermee wordt een stap gezet op gebied van kwaliteitsverbetering en efficiency van klinisch chemisch onderzoek in Nederland. De overeenkomst tussen Roche en Santeon geeft bij de laboratoria een impuls aan de optimalisatie van processen in het diagnostisch onderzoek, met als doel om verdere verbeteringen en innovaties door te voeren.

Daar waar veel samenwerkingsverbanden tussen klinisch chemische laboratoria zich op lokaal of regionaal niveau afspelen, onderscheiden de Santeon laboratoria zich als landelijk werkende laboratoriumorganisatie, met behoud van de regionale samenwerking. groen-test-labDe Santeon laboratoria zijn een speler van formaat met in totaal 750 fte aan medewerkers en ruim 100 miljoen aan omzet. Roche vergroot met Santeon als partner haar mogelijkheden om nieuwe technologieën op grote schaal toe te kunnen passen. Concreet betekent dit dat Roche-adviseurs samen de medewerkers van de laboratoria de labprocessen gedetailleerd in kaart brengen en verder innoveren. De combinatie van de betrokkenheid van de laboratoriummedewerkers en de vernieuwing van werkprocessen en technologie blijkt een belangrijke succesfactor. Hiermee wordt een continue verbetering in gang gezet van bijvoorbeeld de doorlooptijd en kwaliteit van de diagnostiek.

De Santeon laboratoria vormen een netwerk met hooggespecialiseerde kennis, waardoor het volledig klinisch chemisch spectrum tot op academisch niveau wordt aangeboden. Het gaat om de klinisch chemische laboratoria van de Santeon ziekenhuizen: Canisius-Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen, Onze Lieve Vrouwe Gasthuis in Amsterdam, St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein/Utrecht, Catharina Ziekenhuis in Eindhoven en Medisch Spectrum Twente in Enschede (Medlon BV). Door het delen van kennis en het uitwisselen van best practices werken zij samen aan continue verbetering van kwaliteit aan de hand van de laatste inzichten.

Roche is een van origine Zwitserse onderneming, waarbij het onderdeel Diagnostics werkt aan de (innovatie van) technologie voor diagnostisch onderzoek.

Diagnostisch onderzoek heeft grote impact op het zorgtraject dat volgt. Laboratoriumdiagnostiek staat voor maximaal 2% van de kosten en heeft invloed op circa 60% van de beslissingen inzake behandeling. Besteed je aandacht aan de kwaliteit van diagnostiek, dan valt er een hoop ‘winst’ te behalen. Dan gaat het niet alleen over geld, maar zeker ook over het enorme voordeel voor patiënt en behandelend arts, als zij snel over de juiste diagnose kunnen beschikken.

Bron: Santeon

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen