Siemens en Pfizer gaan samenwerken op het gebied van Companion Diagnostics

Array

Siemens Healthcare Diagnostics Inc., Tarrytown, NY, USA, heeft een samenwerkings-overeenkomst gesloten met Pfizer Inc. voor de ontwikkeling en commerciële toepassing van diagnostiek op het gebied van personalized medicine. Deze diagnostiek zal worden gebruikt om de juiste patiënten te selecteren voor medicatie van Pfizer, zgn Companion Diagnostics. Met deze overeenkomst wordt Siemens een partner van Pfizer die in-vitro-testen ontwikkelt voor het gebruik in klinische studies. Deze testen zullen in een later stadium mogelijk samen met de Pfizer-producten wereldwijd ingezet worden.169280135Met deze overeenkomst verstevigt Siemens haar sterke positie op het gebied van klinische diagnostiek voor ziekenhuizen, referentielaboratoria, specialistische laboratoria en point-of-care-omgevingen.

“Met Companion Diagnostics kunnen gerichte therapieën voor patiënten worden samengesteld”, aldus John Hubbard, Senior Vice President en hoofd Development Operations bij Pfizer. “Onze overeenkomst met Siemens Healthcare is een nieuw voorbeeld van  Pfizers commitment voor de ontwikkeling van personalized medicine: nieuwe medicijnen die voor de juist geselecteerde patiënten een voorspelbaar gunstig resulataat behalen. Nieuwe klinische toepassingen liggen in het vooruizicht.”

Companion Diagnostics betreft de diagnostiek die in combinatie met een specifiek medicijn of  therapie  bij geselecteerde patiënten een voorspelbaar klinisch resultaat behalen.  Bij de ontwikkeling van nieuwe medicijnen is de inzet van Companion Diagnostics onontbeerijk. Farmaceutische ondernemingen zien de noodzaak van het selecteren van de juiste patiënten. Companion Diagnostics worden ingezet bij het monitoren van de behandeling, het bepalen van de juiste therapeutische dosis voor de patiënt en het opstellen van een protocol om het rendement van de behandeling te maximaliseren.

Bron: Siemens

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen