Beter Zien App – Bespaart op zorgkosten

Hoe ouder de mens wordt, hoe slechter de ogen vaak worden. Het is dan handig om tijdens het lezen van een krant, menukaart of recept een steuntje in de rug te hebben: met de ‘Beter Zien’- App worden tekst en beeld vergroot waardoor deze beter zijn te lezen en te zien. Voor extra contrast zijn er bovendien zes verschillende kleurstellingen. En tot slot, kan de tekst zelfs worden voorgelezen. Handig voor thuis en onderweg. Zo kan de aankoop van een leesbril of optisch vergrotend hulpmiddel nog even uitgesteld worden.

App vervangt hulpmiddel en kan zorgen voor besparing op zorgkosten
Door functionaliteiten als vergroten, voorlezen, verlichten en contrastrijker maken, kan de app bestaande hulpmiddelen vervangen. Hulpmiddelen die een aanschafwaarde van tussen de € 25,- en € 1.200,- vertegenwoordigen. Marc Asselbergs, directeur Ergra Low Vision: “Op dit moment worden in Nederland vele miljoenen aan dergelijke hulpmiddelen uitgegeven. Wij willen graag een bijdrage leveren om de kosten te verlagen. Met deze App is dat mogelijk.  Bovendien is de app eenvoudig te bedienen en daarom ook geschikt voor ouderen. En je kunt hem overal gebruiken: thuis, op je werk, in het restaurant en bij het boodschappen doen.”

Carlo Rozema van zorgverzekeraar DSW: “Wij zijn erg verheugd dat Ergra Low Vision, de grootste low vision organisatie van Nederland, haar maatschappelijke betrokkenheid toont met de ontwikkeling van de Beter Zien – app. De app past goed binnen de huidige tijdsgeest waarin je altijd je telefoon bij je hebt: of je nu goed- of slechtziend bent. De app kan dan ook door een brede doelgroep gebruikt worden: voor slechtzienden vervangt het elektronische hulpmiddelen die niet altijd even handzaam en overal mee naar toe te nemen zijn. En ben je je leesbril thuis vergeten dan is de app ook erg handig. De app zal er dan ook voor kunnen zorgen dat de soms breekbare scheidslijn tussen mensen die goed zien en mensen die slecht zien, vervaagt.”

Eigenschappen van de Beter Zien – App

–  Vergroten van het beeld van 2 tot 10 keer

–  Leeslampje (indien lichtfunctie in iPhone, iPad of Android)

–  Contrastverhogende kleurfilters: keuze uit 6 verschillende kleuren

–  Voorlezen van Nederlandstalige, Engelse, Duitse of Spaanse tekst

De Beter Zien – App is geschikt voor iOS 5+ vanaf iPad 3, iPhone 4, 5,  Android 2.2 en latere modellen.

Download de app in Itunes: http://bit.ly/14Z49sg of in Google Play: http://bit.ly/Z5sGcQ

Redactie Medicalfacts / Alida Budding - Hennink

Samen met mijn dochter Janine Budding verzorg ik dagelijks het online medisch nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant is. De rol en beleving van patiënt & Healthy Ageing, zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik heb jarenlang ervaring in diverse functies in thuiszorg.

Recente artikelen