Annemiek Verkamman benoemd tot algemeen directeur HollandBIO

0
1649

Annemiek Verkamman (1972) is benoemd tot algemeen directeur van het onlangs opgerichte HollandBIO, de belangenvereniging van de biotechnologie industrie. Namens de ruim 150 aangesloten bedrijven zal zij zich inspannen om de snel groeiende biotechsector in Nederland goed op de kaart te zetten. Verkamman was eerder directeur van BioFarmind, een van de voorlopers van HollandBIO.

Verkamman, afgestudeerd scheikundige en econoom, verdiende eerder haar sporen bij onder meer Top Instituut Pharma.MAARSSEN - NIABA - HOLLANDBIO HollandBIO zet zich in om de innovatiekracht van life sciences bedrijven te versterken door de bescherming van het octrooirecht, de lans te breken voor weesgeneesmiddelen en deuren te openen voor geavanceerde behandelingen zoals cel- en gentherapie.

Nederland heeft wereldwijd een vooraanstaande positie in de life sciencesector. HollandBIO wil deze positie vasthouden en dat de mogelijkheden van biotechnologie voor gezondheid en een duurzame economische groei ten volste worden benut.