De toekomst van cataract chirurgie is aangebroken

Array

De toekomst van chirurgie voor cataract – ’s werelds belangrijkste oorzaak van blindheid[1] – is aangebroken. Alcon, wereldwijd marktleider op het gebied van refractieve chirurgie en cataractchirurgie, introduceert vandaag officieel deCataract Refractive Suite’. Dit omvat een veelvoud aan innovaties en geavanceerde technologische oplossingen die naadloos op elkaar aansluiten voor een optimale, consistente benadering en aanpak van cataractchirurgie.

o   VERIONTM IMAGE GUIDED SYSTEM

Het nieuwe VerionTM Image Guided System is ontworpen om fouten tot een minimum te beperken door geavanceerde automatisering en precisie. 430_AlconHet systeem heeft een plannings- en geleidingssysteem dat is ontwikkeld om gedurende de hele refractieve cataractbehandeling de nauwkeurigheid en efficiëntie te verbeteren. Op die manier zijn oogartsen in staat om de doelstellingen van hun patiënten ten aanzien van visuscorrectie op een consistente manier te realiseren.

 

o   LENSX® LASER (Slimmer, beter en sneller)

De nieuwe LENSX® laser is een femtosecondelaser waarvoor goedkeuring is verleend voor gebruik bij cataractchirurgie – hierdoor is een nieuwe categorie ontstaan: refractieve en cataractchirurgie met behulp van laser. Deze innovatie stelt oogartsen in staat om enkele van de meest uitdagende stappen in de cataractchirurgie uit te voeren met de precisie van geavanceerde lasertechnologie.

 

o   HET CENTURION® VISION SYSTEM

CENTURION® Vision System is een intelligente phaco-emulsificatietechnologie die elk moment van de cataractingreep optimaliseert. Het nieuwe systeem past zich continu automatisch aan de veranderende omstandigheden in het oog aan, voor een consistentere intra-oculaire druk en meer stabiliteit van de voorste kamer tijdens elke stap van de ingreep. Het CENTURION® Vision System biedt de chirurg optimale energietechnologie, door verbeterde vloeistofregulering en chirurgische precisie.

 

o   LuxORTM OFTALMOLOGISCHE MICROSCOPEN

Met de nieuwe LuxOR™ microscopen helpt Alcon chirurgen om beter te zien tijdens cataractoperaties: de intra-operatieve visualisatie tijdens cataractoperaties verbetert.

 

o   ACRYSOF® IQ INTRAOCULAIRE LENZEN

Deze nieuwe kunstlens wordt door chirurgen geplaatst ter vervanging van de humane ooglens. De AcrySof®-IOL is gemaakt van een zacht, opvouwbaar acrylaat materiaal, waardoor het implanteren voor chirurgen gemakkelijker en voor patiënten aangenamer is. Het opvouwbare lensmateriaal laat een kleinere incisie toe, waardoor er geen hechtingen hoeven te worden gemaakt.

Download hier meer informatie over de systemen:

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen